Skip to main content

aku dan aiman part 1

untuk pengetahuan korang aku ada 5 orang adik beradik. 3 lelaki 2 perempuan.aku anak pertama dan adik perempuan aku aqilah tinggal di asrama menjadikan aku satu-satunya anak perempuan yang tinggal di rumah kini.sepanjang di rumah aku diamanatkan mama untuk pantau aiman (adik bongsu aku), tengok kerja sekolah dia,ajar dia . adik aku ni , dia jenis banyak cakap, banyak songeh,nakal pun boleh tahan tapi dia kurang sikit ilmu pengetahuan dan bila kami bercakap akan ada benda-benda lawak yang jadi  so antaranya seperti bawah ni :)

situasi 1: aku tengah lepak-lepak depan tv

aiman: nanti aku nak mintak abah tab, aku nak main game
aku: aku kecik-kecik macam ko main lego je man
aiman : lego ?? *muka pelik* lego tu ape kak?
aku : lego tu permainanan la, dia cantum-cantum kau tengok legoland , macam tu lah.
aiman: *muka berkerut* legoland tu kau yang buat ke kak?
aku : arghhhh aku give up!

situasi 2: lepas ajar aiman matematik  mama paksa dia minum ubat dr 101

aiman: *dengan muka berkerut2*kak tak sedaplahhh ubat 
        ni .. tolonglah habiskan *muka kesian*             
aku : taknaklah.. ni ubat kau bukan ubat aku.. minum je la sampai
        sampai habis...

aiman : tapi air ni tak sedap macam redbull!

aku :  *muka terkejut* :O ko minum redbulll???!!!

aiman : dah lama dah masa aku tahun 3.

aku : *muka terkejut lagi* masa tahun 3 ko dah minum??!!! mamaa!!!!

aiman : *menangis* janganlah bagitahu mama kakak .... :(


 
situasi 3 : aku , mama,aiman tengah diruang tamu
 
aiman : kak, betul ke syurga bawah tapak kaki ibu?

aku : betullah kenapa?

aiman : *muka blur dan mata terkedip2*

aku : ko pandang apa?

aiman : *dia diam dan tiba2 bangun* mama nak tengok tapak kaki mama

           kejap*

mama: nak buat apa tengok tapak kaki mama?

aiman : kakak cakap syurga bawak tapak kaki ibu, kecik je syurga ni
        mama, macam mana nak masuk.. mana pintunya?

aku;mama : ketawa terbahak2 lepas tu explain, harap2 dia paham la..
 
 
 
p/s: aku harap aiman lepas ni masuk sekolah agama sebab dia macam naif dalam nakalnya . naifff sungguh.


2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…