Skip to main content

nak jadi manusia jadian atau manusia comel itu pilihan anda :)



apa yang bermain dekat fikiran korang bila korang tengok video ni?
bila aku tengok video dia aku rasa macam wahhh cantiknyaaa..
betul kata orang yang tertutup tu indah...
aku harap dia ni akan buat banyak lagi tutorial tudung yang "cover that part "
bagi aku inilah tutorial tudung sebenar. mungkin bukan selabuh burqa.niqab tapi 
bila dah menutup aku rasa lebih bagus. aku harap korang boleh pergi video ni like banyak-banyak. jangan kutuk pulak , kadang-kadang ada sesetengah orang kita ni tak boleh tengok orang lain senang sikit.  tak keterlaluan kalau  aku cakap dia ni fashionista yang cuba memberikan kelainan dalam berfesyen . fesyen yang mempunyai batas. kadang-kadang aku pelik jugak tengok orang yang belit tudung lipat-lipat macam origami. hehehe jahatnya mulut saya. janganlah marah luahkan pendapat je. tapi so far aku masih boleh terima origami tudung daripada makhluk jadian singh (berturban). maafkan aku kalau ada yang terguris hati. sebab kadang-kadang aku tengok fashion-fashion macam ni yang buat orang pandang rendah dekat kita. aku tak boleh salahkan lady gaga , sebab dia tak pakai tudung jadi kepelikan fashion masa ni bukan di sebabkan dia adalah disebabkan sikap kita sendiri. sebenarnya jujur aku katakan aku minat juga fashion tapi setakat ni origami tudung aku 1 jenis je (jenis yang biasa tu je la).


muka aku agak bulat dan senang cerita aku tak boleh pakai shawl kalau tak dah macam muka bola, aku sesuai pakai tudung bawal je . sekarang apa kata kalau kita ramai-ramai praktikkan pakai tudung secara labuh seperti cara saudari di dalam video diatas. amboii saudari teruss.. sopannya :)

 

p/s: okay tu je nak cakap, aku ajak perempuan je lelaki tak payah gatal nak try .



6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…