Skip to main content

kekecewaan yang jelas.pudarkah semangat?

semua orang tahu
harini result rayuan sambung degree keluar.
ya.. harini 15 september 2012
keputusannya agak mendukacitakan aku.
budak-budak kelas aku pun ramai tak dapat
hurmm mungkin tiada rezeki
aku redha
cuma bila aku tengok muka mama yang kecewa
aku yang lebih lebih kecewa
tapi aku tetap berpegang pada kata-kata
"nothing goods get away"
mungkin bukan dalam kamus hidup aku
tapi demi menunaikan hajat mama
aku nak kerja sambil study kot
mama tak tahu lagi
aku bertindak drastik bukan sebab kekecewaan dan harapan saja
tapi untuk diri sendiri
 
entahlah. kita tunggu je la apa akan jadi esok lusa
aku masih berfikir.
 
kawan aku tanya kenapa taknak tunggu sambung belajar tahun depan?
aku cakap aku kena fikirkan banyak benda sekarang
hidup ni bukan cuma aku sahaja
 ada orang lain
ada adik beradik 
aku 21 tahun ni. tahun depan 22
untuk kos aku (kejuruteraan awam) perlukan 4 tahun
jika aku bermula di usia 22 tahun aku habis belajar umur 26
saat2 genting bagi seorang wanita
dari digelar andartu ya!
andartu.
masa umur tulah kena bina kerjaya, masa tu lah fikir bila penamat status hidup bujang.
dan bla bla bla. rumah , kereta.
mama abah.. bla bla.
 
setidak-tidaknya jika aku kerja sambil belajar.
aku sudah ade kerjaya. dalam masa yang sama sambung degree
walaupun aku  bukan jenis orang yang boleh buat multiple task
 tapi apa salahnya aku cuba kan?
 
aku sekarang tengah jam dan cuba bertenang.
semoga hikmah yang tersirat segera terpancar
 
p/s: bangkit dari kekecewaan adalah manis.

Comments

muhammad asyraf said…
sabar ye.. pasti ada jalannya.. x try swasta?
Crew Fathi said…
Allah kan ada... Pasti ada jalan untuk setel masaalah tu haa.. Yang penting sabar.. ^_^
izzati husna said…
asyraf: x... my mom xbagi.
izzati husna said…
crew fathi : insyaallah doa2kan ya fathi.. i hope..
M Fizan said…
kemenangan termanis adalah apabila bangkit selepas terjatuh. jangan jadikan kekecewaan itu sebagai alasan untuk menyerah. bertindak jika benar-benar yakin. insyaAllah hikmah itu akan terserlah jua :)

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…