Skip to main content

convocation day of cucu razali and maznum :)

haritu masa raya pertama, aku nampak  gambar 2 orang sepupu aku yang dah berkonvo.
mereka  tu seperti di bawah adik beradik ambik course yang sama u olzzz kejuruteran elektrik  very the pandai. very tau jangan main-main (silap maafkan penggunaan broken english saya)
okay ini ke orang suka selidik rumah orang , keh3 habis segela ceruk dinding di tatapnya. nak tengok gambar diorang tak? nak tak?
alahh kalau korang taknak pun aku tetap nak letak jugak. buat-buat la setuju yang korang nak tengok okay..

nama : amir adli
umur:23 tahun
kos : diploma kejuruteraan elektrik (gambar tahun lepas mungkin)







 
haaa ni gambar lain sebagai tatapan umum dia of course yang pakai baju oren
gambar hasil curian di facebook :P

okay ni si abang .. dulu kecik-kecik kami rapat la ,dah besar jarang jumpa jadi segan. topik ape nak cerita pun tak tahu  but still ini jelah satu2nya ''abang'' yang  aku ada. kesian.. aku tak ada abang tumpang abang orang heheheh. tak adalah dia ni satu-satunya abang sepupu aku.
 
okay next.. tadi kata dua orang kan? yang kat bawah ni adik dia. jarak setahun je umur. kalau abang dah hensem, rasa-rasanya adik dia lawa tak? :).


nama: nur fadhilah
umur : 22 tahun
kos : diploma kejuruteraan elektrik
 

okay adik beradik ni memang suka oren agaknya ..
ni gambar fadhilah disamping kawan baiknya :)

 
 
aku gagal menemui gambar beliau di atas pentas. dekat dinding rumah
dia je ada gamaknya, kat fb dia cuma masuk ini je :)
heeee btw ni fadhilah, aku memang rapat dengan dia sampai gambar twitter
bbm pun gambar dengan dia gak. so sama seperti abang dia kitorang rapat dari kecik. ayu tak ayu tak?
 
 
 
 okay selain dua orang sebenarnya ada 2 orang lagi cucu maznum dan razali merangkap sepupu aku jugaklah  yang dah berkonvo. cuma yang sorang lagi tu memang tak dapat gambar dia pasal dah lama sangat konvonya hehe. tinggal aku dengan ika belum konvo lagi. aku merangkap cucu ke 6 ,ika cucu ke 5 menunggu masa konvo sahaja.
 
so aku sisipkan jugak gambar dia ni. nama dia nabilla atau nama glamernya bella
dia ambik  nurse dekat mahsa university college. dah keje dah pun sekarang

nama: nurul nabilah
umur= 22 tahun
kos : kejururawatan

ini pun gambar hasil curian facebook :P


 sebenarnya tujuan aku menulis ni bukan nak promote sepupu sendiri, sebenarnya aku nak cakap aku tak sabar nak konvo itu je. hehe sebab aku dah dapat tarikh konvo kehadiran pun dah disahkan. moga-moga segalanya berjalan lancar.



 syukur alhamdulillah, aku berharap nanti aku dapat konvo untuk degree pulak beberapa tahun lagi. cuma doakan aku dapat teruskan niat murni aku untuk sambung belajar tau?
 
 
p/s: thank you mama abah, thank you puan2 dan mr james, thank you kawan-kawan yang banyak menolong and for sure  thank you ALLAH.

Comments

Aish mcm ad jodoh je,
aku pun jurusan elektrik juga.. tapi cuma belum graduate lagi la owh hak2

Congrats to all your cousins yg dh graduate ^^
izzati husna said…
hahaha amboi ko,, gatal kah6.. ni kovo untuk dip je.. untuk degree xde lagi.. yang degree sorang je dah habis tapi xde gambar
Anonymous said…
HUAH...HUAH NI kna tell kakak me ni ...diew trmacuk dalam list....
Anonymous said…
Huah..Huah ni kna tell kakak me ni -diew trmacuk dlm list.....
izzati husna said…
@leo.. haha kasilatahu kakak u to XD
cik nana said…
Alhamdulillah kite pun konvo jugak tapi 14hb. hee congrats dear !

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…