Skip to main content

the choosen one.

 
 
 
 
assalamualaikum
 
 
pukul 12 tengah malam tadi . mama balik dari on call. entah macam mana terbukak topik semula pasal hajatnya nak aku further study.
 
mama : kakak, kau dah mohon lagi (suara mendatar)
aku : belum ma.. (suara mendatar  2 kali ganda)
mama : kenapa tak mohon?pergi lah beli pin upu.
aku : tak bukak lagi.. lagipun malas.
 
suasana senyap. mama diam aku pun diam. aku tahu hajat dia nak aku belajar .
aku pun  nak . tapi tak dapat. actually aku menyampah dengan diri sendiri jugak sebab tak habis-habis down. mungkin aku dah give up nak menunggu .
mungkin....
 
mama : kau nak jadi apa tak sambung study?
aku: part time je lah malas nak mintak , bukan dapat pun
mama: *senyap lagi*
 
 
aku faham bila mama senyap tandanya dia sedih.
dan aku pulak bila aku dah malas nak fikir pun maknanya aku sedih.
 
sebab dalam kamus hidup aku tak ada perkataan give up.
selalunya paling-paling pun kalau aku sedih aku boleh happy balik dalam masa 1 hari.mungkin inilah tanda kedewasaan .(dewasa ke?)
 
mujur ada blog ni, tempat aku mengadu segala-galanya selagi ianya tidak terlalu peribadi aku akan tulis.

 
 i need magic occurs in my life :(

 
aku ade jugak tanya-tanya engineer-engineer yang dah pun berjaya sekarang dekat facebook ada yang sokong, ada yang bantah keputusan aku untuk buat pjj. ada yang sarankan PLK kat uitm .
 
 
kadang-kadang aku cemburu jugak tengok orang yang tak perlu pening-pening kepala fikirkan semua ni. aku mintak maaf kalau apa yang aku akan cakap ni menyinggung perasaan korang.
 

mungkin degree tak menjanjikan hidup senang,rezeki melimpah ruah, aku tahu itu semua datang dari ALLAH. tapi kita sebagai manusia kena ingat ALLAH takkan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu mengubah nasibnya sendiri.



aku cuma nak degree itu sebagai platform untuk aku lebih maju.
kebanyakan peluang kerja nakkan orang yang ada kemahiran dan pengetahuan. those who comes with full packages will be the choosen one.
 
 
dan sekarang aku tengah prepare diri aku for years to come.
 
 
p/s: :(
 

Comments

Owhh xpe jgn mudah mengalah ^^
semoga buat pilihan yg bijak
good luck!
izzati husna said…
tq everthing .. insyaallah cuma rasa stress sikit je

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…