Skip to main content

the choosen one.

 
 
 
 
assalamualaikum
 
 
pukul 12 tengah malam tadi . mama balik dari on call. entah macam mana terbukak topik semula pasal hajatnya nak aku further study.
 
mama : kakak, kau dah mohon lagi (suara mendatar)
aku : belum ma.. (suara mendatar  2 kali ganda)
mama : kenapa tak mohon?pergi lah beli pin upu.
aku : tak bukak lagi.. lagipun malas.
 
suasana senyap. mama diam aku pun diam. aku tahu hajat dia nak aku belajar .
aku pun  nak . tapi tak dapat. actually aku menyampah dengan diri sendiri jugak sebab tak habis-habis down. mungkin aku dah give up nak menunggu .
mungkin....
 
mama : kau nak jadi apa tak sambung study?
aku: part time je lah malas nak mintak , bukan dapat pun
mama: *senyap lagi*
 
 
aku faham bila mama senyap tandanya dia sedih.
dan aku pulak bila aku dah malas nak fikir pun maknanya aku sedih.
 
sebab dalam kamus hidup aku tak ada perkataan give up.
selalunya paling-paling pun kalau aku sedih aku boleh happy balik dalam masa 1 hari.mungkin inilah tanda kedewasaan .(dewasa ke?)
 
mujur ada blog ni, tempat aku mengadu segala-galanya selagi ianya tidak terlalu peribadi aku akan tulis.

 
 i need magic occurs in my life :(

 
aku ade jugak tanya-tanya engineer-engineer yang dah pun berjaya sekarang dekat facebook ada yang sokong, ada yang bantah keputusan aku untuk buat pjj. ada yang sarankan PLK kat uitm .
 
 
kadang-kadang aku cemburu jugak tengok orang yang tak perlu pening-pening kepala fikirkan semua ni. aku mintak maaf kalau apa yang aku akan cakap ni menyinggung perasaan korang.
 

mungkin degree tak menjanjikan hidup senang,rezeki melimpah ruah, aku tahu itu semua datang dari ALLAH. tapi kita sebagai manusia kena ingat ALLAH takkan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu mengubah nasibnya sendiri.



aku cuma nak degree itu sebagai platform untuk aku lebih maju.
kebanyakan peluang kerja nakkan orang yang ada kemahiran dan pengetahuan. those who comes with full packages will be the choosen one.
 
 
dan sekarang aku tengah prepare diri aku for years to come.
 
 
p/s: :(
 

2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…