Skip to main content

1st Segment by Black Queen


hai, assalamualaikum

setelah sekian lama aku tak join segmen harini saja saja nak cuba nasib.segmen kali ini tajaan  fara 
from black queen. siapa nak join boleh klik sini


impulsive

aku seorang perempuan yang impulsive. perempuan impulsive ni spesis quick decision maker.buat keputusan ikut naluri hati.ada sesetengah orang buat keputusan fikir makan masa seminggu, sebulan , setahun. aku pulak satu hari je boleh fikir dah apa keputusan dia. jarang dengar nasihat orang tapi aku menerima saranan yang baik. kalau aku boleh pertimbangkan cadangan kau , kau boleh kira bersyukur sebab aku sangat jarang nak dengar pendapat orang lain.(sila buat pulut kuning dan hantar ke masjid jika saya pernah dengar nasihat anda).sampai ada orang pernah cakap, kau ni una.. kalau dah buat keputusan, datanglah 2 bijik bas penuh manusia nak pujuk kau pun, takkan berjaya kan?Impulsive aku ni bukan setakat nak buat keputusan je, merancang pemakaian baju pun ikut naluri jugak. aku tak peduli kalau orang cakap aku cantik pakai warna blah blah, baju itu ini. kalau dekat mata aku tak cantik, aku takkan pakai. teruk kan? . Tapi kalau orang bagi aku ambik je sebab nak jaga hati.setakat ini itulah sikap paling menonjol yang aku perasan pasal diri aku sendiri.

occupied
pernah dipulaukan kawan kawan perempuan masa zaman sekolah tapi aku spesis cool. kau pulaukan aku? aku boleh hidup sorang. aku jenis tak faham jenis nak makan bertunggu -tunggu nak buat rombongan cik kiah, nak dating berteman.nak pergi tandas kena bawak segerombolan manusia. hei ko ingat tandas tu ada teleport nak bawak korang melancong serata dunia ke? fucking waste my time. tak suka masa dibazirkan buat benda sia sia sebab itulah hobi aku bukan memancing. Tapi jangan teruja dulu. biarpun aku tak suka membuang masa, aku suka membuang duit. bukan campak campak duit macam dalam cerita pramlee tu. ni spesis suka tengok movie,shopping, jalan jalan menghabiskan minyak kereta. i am pretty occupied you know. ada je benda nak buat. kalau tengah lepak depan laptop tu karang mula aku nak cari pasal sejarah lama la,tengok video pasal tamadun manusia dulu kala la.kadang kadang tu aku cari cara hack game. dalam kepala aku ni macam macam aku fikir. ala aku rasa orang lain pun sama kot. ke aku sorang je macam ni?.


sorry fara sebab entry ni you mintak pendek je i bagi panjang gila. maklumlah 
spesis tak boleh control diri. hahaha.


eh sesiapa nak join segmen black queen ni pergi blog dia tau? tengok syarat syarat dia. klik sini.


ada hadiah menanti you guys. gila tak sabar. mana tahu kot kot dapat fridge magnet dari rusia ke? boleh la iolzz acah acah pernah pergi rusia. :D






Comments

Fara said…
Hi una thanks sgt join segmen fara.. ;) goodluck ya

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…