Skip to main content

Tutorial Download Game Ranch Rush 2 Tanpa Hack




Assalamualaikum, hai.

tutorial ini untuk orang yang mempunyai desktop pc dan laptop sahaja untuk mobile version iolzz tak reti. 



let's get started! 


1)Google dan taip 4shared.com , dah masuk 4shared? 
 taip la nama game "ranch rush 2. pastikan pilih file jenis "rar" jenis boleh extract. tak paham? takpe
rujuk gambar, aku pilih link no 2. klik download.



2) lepas download dia akan keluar macam ni nampak jenis buku tu? klik aje jangan fobia sangat tengok buku dik, tahulah cuti sekolah. eh eh .



4) bila dah klik buku dia akan keluar macam ni.klik gambar untuk lihat lebih jelas. atau klik je yang no 2 ni yang lain jangan usik. bila klik dia akan automatik extract

5) Bila kita klik tadi dia extract macamni rupa dia masa tengah extract tak yah nak takut ini bukan virus.jangan jadi virus freak sangat. tak bermakna hidup kalau laptop tak ada game ;p. siap je extract dia akan terus automatik buatkan shortcut dekat desktop . engko klik je la lepas tu boleh main secara percuma. 


 6) macam ni la rupa game tu bila dah di klik,. siapa dah pernah main ranch rush 1 tahu bahawa game ni best gila. ranch rush 2 lagi ganda ganda best. sila download sekarang ! 


untuk pengetahuan korang game big fish ni spesis berbayar. dan motto hidup aku ialah game seharusnya free . Hahaha jadi aku dah lama cari jalan nak dapatkan game ni secara percuma . hack macam macam cara dah. nan hado nak dapat! akhirnya last week aku berjaya dapat secara percuma. 




p/s: bukan semua game ada, ikutlah siapa baik hati nak upload.
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…