Skip to main content

career talk and the lost path





well hello everyone


i don't know where to start but i just wanna tell you guys that a few days ago , i am officially resigned from my previous job. i am having hard times to choose my path now because i have multiple interest. it is so confusing until i can't tell what i am gonna do next. at one side i think it would be better for me to just continued with the engineering world which is contruction world.since i have experience in that area. but at one side i think i just wanna forget construction world and just get started with my bussiness and making money out of it.


I JUST LOVE BUSSINESS.

but things are not that simple. bussiness need time to develop. some people takes a few week to success, some takes a few months but most of well know successfull people takes years. But that is not the main problem now. People whose involved in bussiness need to be prepared mentally, financially and emotionally.



and i am now financially and mentally unstable.  i guess i just have to find one job that could brush up my sale skills and probably could stabilize  my mood too.


i am facing a lot of pressure from the elderly which makes me require a lot of alone time than before. 
i don't hate them for asking . they were just curious. but sometimes i am having hard times to even answer to that questions , because believe me  i myself don't  even know the answer yet though.



i know you guys might be laughing at me now. silly me. this is the only thing that i was certain of. 

" i am clueless about the next step, and just do  what i have to do  and let GOD decide"



i have done this multiple times, i believe in HIM, i know HE know best. OBVIOUSLY, HE IS GOD, HOW COULD HE DIDN'T KNOW WHAT IS BEST FOR ME? *wink*



i have been receiving a few side job offers which require me to be extra creative and brainstorming ideas. thank you for trusting me, i didn't know that there are actually REAL people whose following my blog since everyone are crazy over snapchat and instagram now. if you have any project collaboration offer please email me at n.izzatihusna@gmail.com .



i think i have writers block now. it is a perfect time to end the line. thank you for reading.

p/s: have a sweet dream cutie pie! :D

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…