Skip to main content

my failure story




hey guys,

recently i read a lot of succes stories. it sooooo inspiring . i couldn't resist to write one. but i am not successfull yet , but i think it doesn't hurt anyone to share my failure story. a lot of people including myself afraid of failure. the word itself is so strong until it makes you scared to even try. 


guys, trust me failure is just a learning process. keep exercising that thought until you got no fear to try new things. (this is only applicable for good things. i am not encouraging you to try on drugs or whatsoever prohibited activity)




okay , sorry i digress


if you know me for a long time , you would know i had bussiness.
multiple type of bussiness. on 2010 i had a lenses bussiness. it's going so well for years. until the malaysian government took it down. it just so hard for me since i'm getting used to have money. i had  sort of "luxurious lifestyle". i didn't earned much but trust me back in 2010  era , there are so many things i could buy with that money. i had mcdonalds every day! i am not lying to you. it just i love mcdonalds. and kinder bueno. i didn't drink sparkling water from machine that our college provided. i buy from 7 eleven everyday. and every bottle cost me rm2.50. i bought 2 bottle everyday. my living cost per day was like rm50.
 i can't even spend that much on 2016 . not on a daily basis.



just imagine how spoiled brat i looks like in the past. no honey, i am not a spoiled brat. i earned that money by myself. 




so after malaysian government took my bussines down,  i started another bussines. but i was scammed by suppliers. it was really broke my heart you know. i rested for a good 2 years. 



i took a baby step again. i try on new product. the bussiness evolved . i got my own fanpage.i learned a lot of marketing strategies.but i didn't have much time. my bussiness running for a year.bussiness was pretty good, much much better than the previous one. but i am impatient. my salary from construction and my bussiness can't afford my lifestyle. i failed and completely losing myself once again.




on 2015 i quit my bussiness. i jumped in a new world. i learned how to bake .
i learned how to managed a bussiness.  i quit last december . now, i am battling with my life once again. on the early 2016 my life hasn;t been so good. 



there were so many things happening in my life right now. but let's not get right into it.  now it's time to put aside those unnecessary things and start again!



if you are having a tough life please don't give up on your life. all of us are amazing. you are amazing. we are in this together and you are not alone.



p/s: wish me luck guys. love you :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…