November 28, 2010

cara topup tahan lebih lama

una jumpa artikel ni kat fb


hmm..org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..



mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..
timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 099025) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;<01234567891023> send to 099036) tak lama pastu diorg akn reply;"ingat ni
company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..

cis.. ta guna kan?
penat je.. salin cara2 dia




November 26, 2010

ben bradshaw ajar tackle awek dalam bahasa inggeris!

hari tu una ade post tentang ben bradshaw kan?
memang best la dia tu
kali ni una nak bagi korang tengok dia mengajar
cara2 mengorat dalam bahasa inggeris
kali ini ben tak berseorangan
ada belacan dan paku sekali

kalau nak tengok fanpage dia ..











November 25, 2010

3 award cheers me up




una terharu..
dalam tengah sedih ni
ada yang menggembirakan.
thanks to adek cuada
sampai 3 award dia bagi una..
una sangat happy tau..




1 ) NICKNAME UNTUK TUAN EMPUNYA BLOG
 ialah UNA


2) UCAPAN UNTUK SI PEMBERI AWARD ..

to  adik cuada syah.. thanks taw..
3 award yang sangat bermakna


3) 6 FAV ARTIST / SINGER / GROUP ..

taylor swift

One nation emcees

Lily allen

super junior

snsd

2ne1

4) TAG AWARD KEPADA 5 BLOGGER LAIN

una tag ni.. tak bermakna una memaksa tau..
una tahu.. rakan blogger busy..


my fain agasshi

Aily rozanna

Diena wong

whoopz

Hamzah ian


*******************************************************************************************
another ward tanpa tag

juga di receive from cuada syah

thanks a lot..
kakak una ni memang hantu pink..

and last award yang ini.. masyeh tau...
sangat-sangat hargainya










latest updated on 16 june 2015 : sebelum ni tulisan blog warna warni jadi terpaksa tukar. sebab diri ini dah lama mengalami era kematangan. kalau tak silap start tahun 2012, blog ni dah tak ada tulisan pelangi lagi. tengah slow slow tukar semua font entry supaya lebih kemas. 

November 23, 2010

jawap tag

jejaka hensem ni tag una
haha
una terima dengan rela hati ibarat diberi assignment
^_^
assignment lecturer xnak wat ..
assignment ni una wat.
haha btw thanx kais sudi tag mengetag ni eah
(dalam hati,. * cis ! tak guna kau.. berani kau tag aku! haha..gurau ja kais)


1.pe bende pling penting dlm idop korunk?

of course la nyawa.. tak ada nyawa tak hidup..betul tak kais?
haha



2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
tak tahu lagi apa benda terakhir tu.. sebab belum mati lagi..
nanti una dah mati boleyh tanya org yang rapat benda ape yang una beli terakhir  ok?









3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
perkhawinan akan dilangsungkan secara sempoi je.. kalau boleyh nak pakai baju hujan .. tak pernah orang buat kan? kan? tema dia.. mari main hujan..










4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?

saya tak bercinta.. sumpah tak! tapi dah de boyfriend..=P







5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?

kan dah cakap tak bercinta lagi.. hadoi!







6.dimana korunk slalo jmp kekasih korunk?

tak bercinta macam mana nak jumpa?


7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?

buku roti... sedap.. makan ngan kaya.. buku kan tu?







8.apakan name penuh korunk

eh,. tak la tak penuh lagi.. selalu ade ruang kosong agi kalau isi mana2 borang..







9.atr mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?

chait! nabi tak mengaku geng kalau kita sumbang mahram tau!







10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop

doraemon! seyes! boleh pinjam pintu suka hati.. korang ader?







11.adakah korunk bsuh bju sndri?

xla.. tangan yang basuhkan..







12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g

tempat yang banyak duit
kedai makan
bank
kedai topup
and of course toilet!





13.plih slah satu,peluk atau cium

MAKAN!






14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk

nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)

nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)


nama dia prince kais..(nama sebenar tak diketahui.. tanyalah dia sendiri)



15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk

-NYAWA
-BADAN
-KAKI
-TELINGA
-TANGAN
-MUKA

(kan dah lebih satu)






16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
una dengar lagu selalu tak sampai 5
asyik2 tertidur je



17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?

27/3/1991

sambut birthday kat dalam mimpi







18.tujuh org blogger korunk nak tag
misteri
rahsia
secret
tak tahu siapa
suka hatila
ambiklah kalau nak
sekian,




19.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
mana boleyh cerita kan misteri tu..
 

November 22, 2010

maksimumnya risau ku!

ciss..
aku cuak
 adoi..
 ape ni.. tak tahu menahu pasal assignment ni
risau je orang tua ni mengamuk
kerja dah siap
tapi nak mintak permission tuk kuar tak berani
saya cuak ye kawan2
cuak gila babiyh..
matilah saya..

shoppaholic dah dtg dah

harini super duper malas
malas gila
teringat memori semalam
ouh indahnya semalam
kan best kalau hari2 ade orang belanja kan?
hehe
thanx to u b.
for that wedges,great luch,movie and karaoke moment
the best sayangs
hehe
i do love u la..
and rasa2nya
mood untuk 'bershopping suda datang
habislah duit aku
una jangan keluar walaupun ke ten ten
(pasaraya yang xde hape2 tu)
kat situ pun leyh abis lu punya money
apetah lagi kalau ke mall sewel!

haish! suke la i u..(''-'')


woot2!!!
yess!!!!!!thanx sayang
una dapat ini.....

ni kira hadiah anni
bukan anni actually
ya .. 20 nov hubungan  kami genap 2 years and 5 month
tolong doakan kami
=)

and ni muka  bahagia una
hik9





November 19, 2010

cara make up gambar guna GIMP(MUDAH& HARUS BACA)

hai hai semuaaaaaa.. berjumpa lagi kitaaaaaa!!!! mesti ramai yang dah tahu pasal software GIMP kan? software untuk edit gambar  yang mempunyai fungsi sama dengan photoshop tapi lagi senang difahami.okay kali ni una nak tunjuk cara-cara untuk kita make up gambar guna software tersebut.Oleh sebab una tak ada video camera nak rekod nah tengok video  ni 


nanti kalau ade kesempatan una buat video tutorial sendiri okay?kalau tak ada software GIMP boleh download kat sini (klik sini untuk download) yer klik je
software ni free ye sayang-sayang ku .yaaaaaaaaa di ulangi  FREEEEEEEEEE

FREEEEEEEE 
 jadi tunggu apa lagi jomlah guna GIMP beramai-ramai! ;D




November 18, 2010

jambatan yang terkreatif di dunia



ape tu roller coaster ke?
eh3 bukan ni jambatan tercantik dan terkretif dia dunia



blog si redza minhat(jom kita terjah)

ouh penatnya semalam..
penat2...
2 hari lepas balik sini
pusing2 satu kl bas tu bawak
hape2 ntah..
letih duduk dalam bas..
perjalanan kuantan -kl
sepatutnya 4@5 jam sahaja
tapi jadi 6 jam setengah
panas punggung duduk dalam tuh..

erkk lupa plak
berbalik kepada tajuk diatas
una rasa teruja
sebab jumpa blog si kacak tu
blog sape?
blog si redza minhat
(sila jangan salah faham.. bukan nak menggatal)
just suke je..
tak sama kan?
tak nak flirty2
tapi suka2 sahaja
lakonan  dia dalam pisau cukur sebagai faqir tu mmang cute
GIGI BESI!
haha
ni ha blog dia..


sesiapa yang tak kenal dengan redza cute tu
 ni ha pic dia





p/s: teringin nak buat gigi besi jugak hek!

November 16, 2010

beza si mata bulat dan si mata sepet

mesti korang selalu tengok budak2 kecik yang mata bulat2 kan?
mesti geram kan kan kan?
n lagi2 kalau cukup pakej
mata bulat ,pp tembam bulu mata panjang ..
 nah .. amik pic2 ni.. tengok korang geram x geram..




tapi kan  yang peliknya ialah..
kakaknya punya mata sepet sesepet sepetnya..
mereka ni sebenarnya cousin una
yg mata bulat tu yaya..
yang mata sepet tu ecah..
ecah kakak si yaya..


kalau u all tgok depan2
sumpah nmpk panjang gile bulu mata dia..
kakak dia yang first rabiatul
n abang dia haziq
bulu mata xpanjang macam tu..
ish3
gambar yaya dah besar sikit.. baru nampk girl sikit kn?

ni la kakak yaya.. ''ecah yg sepet''
sampai xde kelopak mata





bila 2beradik ni asyik berwc



November 15, 2010

balik balik balik weeeeeeeeeee

waaa.. dapat balik
yeah.. dapat balik!!!
3 bulan dh tak balik
sumpah rindu rumah!!
tapi t rindu plak kat dia..
hmm.. sebenarnya una tak nak balik
tapi bila ade kejadian tetak menetak orang kat kuantan
una jadi seram.
kejadian tu memang dekat sangat ngan hostel.. 
macam mana nak decribe eah..
ibarat jarak plaza imbi dengan low yat..
(eh macam tu ke? lebih kurang dekat la..)
bf una kan sewa umah kat kawasan flat tu
besela student takkan sewa umah banglo kot..
then.. pagi kejadian tetak menetak tu.
dia ade kat umah
tapi dia tak dengar ape2 (sebab dia tidur)
padahal tingkat bawah dia je..
una takut tak terbayang,..
rasa nak suruh dia blah dri rumah tu..
terbayang macam mana rupa pedang samurai tu...
eeeee ngeri gila...
so dengan itu
mama suruh una balik..
dia kata kuantan bahaya..
(dia tak tahu anak dia kalau mengamuk lagi bahaya,,)
makan sorang2 dengan pedang2 tu sekali(bajet disitu)
k lah babai..
una busy sikit.. esok una blogwalking tau.. tata

November 14, 2010

hahaha.. memang insane lah!

whoaa..
hye hye hye
una sudah penat dan letih
u didnt know how strong i struggle
this weekend
tahu x?
pagi tadi tidur pukul 4,bangun pukul 8
 (mesti korang puji dalam hati wa... rajinnya dia ni..wa.. rajinnya..)
syh..... sudah2 jangan puji
sebab korang akan menyumpah2 lepasni
orang nak final struggle tengok buku
una tengok blog
perasan kan? una sekarang x guna template yg download2 tu?
wat sendiri sekarang dah
memang insane dah kau una
esok ade 3 test
satu hape pun kan tak bace
(please clap your hand)
and and and
dari semalam cuba ubah warna sidebar title
tak jadik2
ouh damn it.. =-=''
Malam nanti nak berguru dengan kawan pasal photoshop
aiyoo.... sila nasihat ini budak manyak degil!!!
esok test la ngeng
esok test!!!
(hadapinya dengan tenang =-='' perempuan ni memang selalu macam ni)

bersabar2

Myspace Page Dividers
Myspace Comments


letih jugak eak?
letih apa..
hmmm
actually
dari pagi tadi
una cuba cantikkan blog
nak pasang favicon tak jadik,
nak cantikkan comment box pun x jadik
hidup ni kene bersabar
so.. una tengah bersabar lah ni.. ok
doakan una berjaya
kalau tak sampai pagi esok pun una tak tidur

November 13, 2010

i need ur help.

new header..
nampak tak? 
nampak?
una sekarang tengah berusaha
cantikkan blog
una xtahu nak buat macam mana nak wat blog yang cute miut
macam korang please la ajar
sob3..;(

November 11, 2010

semak je la

air tak de
kat hati ni memang dah malas2 gila2
nak pergi kelas pun xde mood
serious.. so 3-1=2
tggl 2 kelas aje
pukul 11  habis pukul 1
n pukul 4 habis pukul 6
that's it
 memang sungguh sempurna harini kan kan kan?
ntahlah apa yang aku bebel sorang2 pun aku tak faham
whatever~ malas nak fikir agi
fikir2 boleh jadi sewel ..
baik fikir tentang hmm
xde papelah
hehe seronoknya mainkan korang
tah ape2 entry arini
cam bodo
k la babai korang





aku berkata:macam pelik aku harini .. adakah ini tanda2 kematian? choi! mintak simpang.. erks..

November 9, 2010

cerita itu tentang aku

tadi bayangan si misteri terlintas di ruang kepala
kenapa una rasa cerita  tu memang akan ada kaitan dengan una?
mungkin bukan sekarang tetapi akan datang
memikirkan benda gila ni
una jadi sewel(tak fikir pun sewel apetah lagi kalau fikir)
mungkinkah una terlampau terpengaruh sangat dengan novel tu?
una xske novel.. (LANGSUNG TAK SUKA!)
tetapi novel tu macam ada magnet yang menarik2 untuk una baca.
bila una dah start baca una terbuai perasaan sendiri
kenapa novel tu macam ada link dengan mimpi si MISTERI
yang pernah una cerita kat korang dulu
una tak berharap una ada jodoh dengan dia
dan dalam erti kata lain mintak simpang.
takut memikirkan kemungkinannya
una pun ambil langkah untuk buat tak faham aje..
una x fikir cerita itu satu kebetulan.
apapun una puji penulis novel ini
jalan ceritanya menarik
una tak boleh bagitahu tajuk novel tu atas sebab2 tertentu.

hati berbisik:kalau benar dia jodohku tunjukkanlah.

November 8, 2010

blogger yang ku sayang

hai3...
sayang2 semua yang rawx2 macam whoopz
 n yang cute2 macam payeen
yang sporting habis macam ash
n yang childish brutal macam pinqib
yang jelita macam shara
yang tough macam hamzah ian
yang baik hati macam mr noble
yang gila brutal macam brutal macam brutal solo
yang biskut macam fieza fie
yang cun macam amirrah zawani
yang funky macam anna boleyn
yang lama menghilang macam en reen
yang kecik comel macam umie nadhirahyang kenit2 macam ayaa ally
yang aktif macam keyrill si budak sekolah
dan macam2 yang lagilah
sayang kamu
semua hehehe
setakat itu yang mampu ku ingat.. ;))

n tO diena wong
i'm your biggest fan
i know you are reading
thanx a lot..
n miya also..
semoga berjaya di egypt

akan menghilangkan diri.?

yesterday i have read something
ya.. really impressed me..
and i feel something yang semakin berubah di dalam diri.
i think i would be better if i take a simple step 
to be silence..mahu diamkan diri 
mahu delete personal picture
as i was think it before..
mahu orang kenal saya tanpa melihat wajah saya.
i will continued writing this blog as my hobby
and for my followers i'm thankful for having u guys in my life
thanks cheer me up
this is the last day(maybe)
u guys dapat tengok pic i..
i tidak ada apa2 tekanan perasaan sedih semasa menulis ini..
cuma mahu rasa lebih ikhlas.. 
bye2 my hunny  bunny.. 
wish me luck..!!!


November 7, 2010

berminat jadi penjual lens?(tambah income)

modal sikit..rm50 sahaja
untung banyak(ATas usaha)
bila kamu mendaftar
kamu berhak atas bisness kamu
maksudnya suka hati kamulah nak letak harga lens tu berapa
let say pemborong beritahu kamu
harga lens jenis ini rm34 termasuk penghantaran
jadi kalau kamu nak untung rm 10
juallah rm44
kalau nak untung rm20
juallah rm54
jelas?
dan yang lebih istimewa
kamu jual pada orang..
duit bank in kepada kamu mengikut harga lens ditetapkam
kamu bagi duit kepada pemborong cuma harga asal
yang selebihnya kamu punya
dan dan dan
pemborong yang akan hantar lens itu kepada customer kamu.
mudah kan?
sangat2 mudah..


biz ni sesuai sangat untuk suri rumah tangga,student ipta atau sekolah menengah
jangan risau lens pasti akan sampai  kepada customer kamu
so untuk keterangan lebih lanjut
sila add facebook saya

kalau anda tak berminat dengan biz ini
tapi masih nak tambah income
anda carikan saya agen lens sebanyak yang boleh
(pastikan dia serius )
minta pada dia rm50 yuran seperti yang saya nyatakan diatas
anda cuma bank in kepada saya rm40
dan rm10 milik anda
mudah kan?
jadi kalau berminat nak carikan agen untuk saya
sila addd fb saya seperti tertera di atas.


study la woi!

final semakin dekat
aku ni macam xde tanda2 org nak final
aduyh..
kena semangat2 ni
harus
harus.. harus dan harus..
(ape kaw merepek ni una?)
whatever...