Skip to main content

3 PUMA SHOES FASHION LOOKS



hello, assalamualaikum selamat pagi warga dunia
eceh macam satu dunia pulak baca blog kau una. pagi ni aku nak buat review sikit satu jenama kasut kesayangan ramai. apa lagi kalau bukan PUMA?


Puma ini dia sejenis kasut yang ada banyak varieties tau guys. berbagai bentuk yang boleh fit lifestyle kita. Kalau korang dah bosan nak pakai high heels,flat shoes atau sandal korang kena try puma ni sebabnya korang bukan je boleh nampak stylish tapi korang membahagiakan tapak kaki korang! comfort is the key guys! tak guna jugak kalau beli kasut harga beribu ribu tapi end up dalam kotak je betul tak betul tak?Haaaa... so apa apa pun cari yang selesa. Oh ya lupa nak bagi tahu sekarang zalora ada menawarkan harga special tau so sila click link ini Puma shoes collection (click la click la mesti tak menyesal) 


sebenarnya ada banyak cara korang boleh mix and match pemakaian kasut puma ni dengan outfit korang. antaranya dekat bawah ni. 

without a further a do. let get's started! 


1.    Casual




 okay girls, ini adalah contoh cara korang boleh gayakan puma shoes ni dengan outfit korang.style gila kan? berdarah hidung member member korang tengok korang bergaya macam ni. haruslah berebut rebut rakyat jelata nak beli kasut ni selepas ini. (sesungguhnya aku pun dah tergoda dengan design kasut ni) ko tengok tapak pun dah tahu selesa guys. dah la selesa, cantik plak tu . nampak tak colour dia yang super bright tu? aku tahu korang dah terkinja kinja dah tu. sabar sabar habiskan bacaan korang dulu macam mana pun hehe.




2.    Sophisticated


ramai orang berpendapat kalau nak nampak sophisticated je kea pakai high heels. sebenarnya boleh je kalau nak pakai sport shoes dan nampak elegan. key dia ialah pemilihan baju yang sesuai, colour dan style dia. contohnya macam dekat atas nilah. korang boleh nampak macam seorang perempuan yang lembut dalam masa yang sama stylish dengan kasut puma ni. Nampak tak colour dia yang lembut tu boleh match dengan banyak outfit korang. korang bukan je boleh pakai pergi kerja. pergi mall pun boleh guys. sure nampak memukau gila.


3.    Feminine



siapa kata pakai sport shoes tak boleh nampak feminine? korang tengok model dekat atas ni.
dia gayakan kasut puma ni dengan  dress . still ada feminine look kan?
tahun 2015 ni menyaksikan banyak perubahan fashion dekat dunia ni. Dan Puma antara leading shoes brand yang aware dengan perubahan fashion dekat dunia. korang boleh jumpa ke sport shoes yang stylish macam ni dekat luar? kebanyakannya design sama je. Okay untuk try this look korang boleh padankan dengan apa apa dress or midi dress. kalau nak pakai dengan skirt labuh pun boleh .
yang penting kena confident. lagi lagi bagi  hijabista dekat luar tu. jangan takut nak bergaya. tak adanya orang pandang pelik. nampak lebih elegan and feminine adalah. Kasut kasut dari  Puma ni boleh serlahkan gaya feminine korang tau. Tengoklah dengan dia punya tapak macam heels tapi selesa tu. aishh takkan tak teringin kot?


hahaha aku tahu korang teringin sebab aku pun sama. dah teringin jugak! 

So apa lagi?

bila lagi nak ber PUMA?




tak tahu nak beli dekat mana? beli jelah dekat zalora!  dijamin murah, berkualiti dan original.


p/s: phewww tak sabarnya nak tunggu duit gaji masuk! aku nak beli satulah! 

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…