Skip to main content

resign and friendship.




hello december.


diam tak diam hampir setahun. hampir setahun aku meninggalkan dunia construction.

gila betul. cepat masa berlalu . aku  rasa macam baru semalam je aku bersusah payah siapkan report dengan pipah. telinga pun masih pedih dek kena maki selalu ketika meeting dengan orang sime darby


namun begitu, aku sekarang kenalah terima hakikat. masa tidak menunggu kita. 



apa yang berubah sejak dua menjak ni? banyak sangat. banyak sampai aku confused nak sedih ke nak gembira. walaupun adalah banyak yang sedih tapi syukur alhamdulillah yang gembira tu setidak tidaknya mampu buat aku senyum sepanjang hari. 




hurmm untuk pengetahuan korang aku dah pun hantar resign. sedih?

gila tak sedih? aku ni bila dah rapat dengan orang aku jadi clingy. aku suka berkawan walaupun  air muka aku tak menunjukkan macam aku  suka berkawan. tolonglah paham aku suka berkawan . aku memang awkward . aku tak tahu macam mana nak say bye bye kat budak budak tu nanti. 



yang pasti bye bye adik adik. thanks for frienship tho.


nanti akak lawat adik adik ye. hahaha. haritu masa aku send resign letter boss aku ajak jumpa.
berdebar ni.berdebar macam jatuh cinta plak. hahaha kepala otak betul perasaan camni .




harini aku demam, tak tahulah nak mc ke camner.  makin teruk nampaknya. 



adik adik jaga diri ye bila kakak takde? :')



jangan malas malas , majulah cupcake demi negara! *tetiba*



dah dah una jangan sedih sedih. bukan jauh mana midvalley tu.
nanti kalau aku free aku datang sana ye adik adik? :')


okay ni nak tuju lagu untuk korang. dengarlah.. ^^V








Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…