Skip to main content

FOOD REVIEW : 4 FINGERS MIDVALLEY YANG MENGGIURKAN




assalamualaikum , hai!
lama dah kan aku tak buat food review? sebabnya aku biasa makan benda benda sama je. semalam aku teringin pulak nak try satu kedai baru ni. so aku ajaklah member member aku pergi. siapa lagi kalau bukan mikey dengan weng yan. mula mula tu aku ingat macam mahal sangat tapi bila aku phamplet dia lahai! standart je harga dia. so why not?


PRICE 

untuk seorang makan complete set rm20.90 . satu set ada 6 pieces ayam. 6 okay! ada fries, ada air.
ala kira macam ko makan kfc gak la. cuma rasa dia berbeza. jauh beza dari mcd,kfc,texas semua tu.


rasa dia memang win! kau tengok jela gambar kat bawah ni k?


oh dia pun ada set jimat untuk 3 orang . rm54.70 je untuk 3 set . mengandungi 18 pcs ayam
perisa dia kami campur campur. sos dia punya nama memang aku tak ingatlah . dah nama pun baru sekali makan kan?







TASTE 
rasa 4 fingers ni of course la sedap. apa yang unik dia kat sini rasa fries dia. dia ada dua perisa samaada kimchi atau seaweeed. bagi manusia yang tak suka kimchi atau seaweed jangan risau rasa dia tak strong sangat pun. cuma just nice . tak terungkap kesedapan dia tu.


aku puji ikhlas ni kau tahu. kau ingat owner 4 fingers tu ada payung aku makanan free ke?
(ekhem kalau anda baca entry saya , nak payung pun takpe saya suka benda benda free ni)

ni muka peneman aku semalam. actually ni semua idea aku dengan mikey. lagipun ni kan last month aku kat sini. so kira macam spend masa masa la konon ni har har har



lagi satu uniknya kat sini. lepas je kau order makanan dia bagi kau air dengan 
benda ni. mula mula aku cam terpinga pinga gak. rasa nak mengamuk pun ada! 
woi mana makanan aku woi! aku nak makanan ni apa benda bulat kau bagi aku ni?
(aku memberontak dalam hati). aku usha pelik je kat cashier tu.

CASHIER TU TENUNG AKU, AKU TENUNG CASHIER TU

last last mikey ambik benda tu dari tangan aku.

dia kata  : hei una, u  jangan bagi malu i. ni benda bila bunyi nanti baru kita pergi ambik makanan kita.
nampak ni! baca!




hahaha tersipu sipu aku kat situ. terus senyum kengkonon ayu padahal kau...

sikit je lagi nak bertukar jadi hulk. aku kan kalau dah lapar macam tak betul sikit.


oh ya location lain 4 fingers ni aku tak tahu. kalau nak datang midvalley je k?


dia terletak dekat lower ground. kau jangan cari kat tingkat lain sampai kiamat la kau tak jumpa.


hahaha.


k aku nak update entry lain plak kejap lagi. bye bye korang XD



Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…