Skip to main content

Midvalley Education Fair, APEL MBA dan aku yang tengah keliru!





tadikan lepas habis kerja aku pergi midvalley exhibition centre sebab ada education fair.mula mula tu niat saja je nak jalan jalan. tiba tiba tergerak hati aku apa salahnya usha cost untuk bachelor sekali? beberapa tahun lepas  aku dah dapat tawaran utm space utuk sambung study tapi disebabkan aku tak dapat pergi daftar dekat utm skudai, impian aku terkubur macam tu jela.
aku ni anak first wei. macam macam kena fikir. nak nak sekarang ni kan. alhamdulillah hasil pengorbanan aku mengutamakan adik adik sekarang ni adik aku 3 orang tengah sambung degree. 
ini semua permintaan mama aku. 


kau sebagai anak mesti rasa nak happykan orang yang kau sayang betul tak?  and this is the only way.
oleh sebab aku dengan mama tak berapa rapat so ini jelah kot cara nak happykan hati dia.
selalu jugak dia call tanya ,"kakak bila nak sambung study?" ." kakak tak teringin nak sambung lagi ke? mama support"


aku bukan apa duit ni memang boleh cari, tapi mampu ke mama aku ni nak support 4 orang sekali degree dan sorang lagi yang sekolah menengah. mama aku ni nurse je. ayah aku polis.

bukan bisnessman or tansri puan sri. kami orang biasa. aku pun tak adalah terkilan sangat tak dapat sambung study ni, aku buat untuk tambah ilmu je. itu niat aku.




eh terflashback lama plak. maafkan saya

berbalik pada education fair tu

dalam banyak banyak aku tertarik dengan tawaran westminister college.Boleh skip degree terus MBA.syarat dia aku kena buat Apel dekat MQA. bayar dalam rm300 macam tu . pass exam tu aku boleh ambik MBA in Bussines . (MBA STANDS FOR MASTER IN BUSSINES)


jauh gila kan? Engineering pergi bussiness? haha tak apalah asalkan belajar. lagipun seronok gak. NO EXAM AT ALL! BASED ON ASSIGNMENT AND THESIS ONLY!


for sure assignment dia melambak gila and susah gila nak mati. class pun agak okaylah schedule dia. 
aku tengah buat pertimbangan . nak ke tak nak?


biasalah orang dewasa banyak komitmen. so apa pendapat korang?


should i go for it?



yang sedang keliru ,

Una Mn :)

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…