Skip to main content

Midvalley Education Fair, APEL MBA dan aku yang tengah keliru!





tadikan lepas habis kerja aku pergi midvalley exhibition centre sebab ada education fair.mula mula tu niat saja je nak jalan jalan. tiba tiba tergerak hati aku apa salahnya usha cost untuk bachelor sekali? beberapa tahun lepas  aku dah dapat tawaran utm space utuk sambung study tapi disebabkan aku tak dapat pergi daftar dekat utm skudai, impian aku terkubur macam tu jela.
aku ni anak first wei. macam macam kena fikir. nak nak sekarang ni kan. alhamdulillah hasil pengorbanan aku mengutamakan adik adik sekarang ni adik aku 3 orang tengah sambung degree. 
ini semua permintaan mama aku. 


kau sebagai anak mesti rasa nak happykan orang yang kau sayang betul tak?  and this is the only way.
oleh sebab aku dengan mama tak berapa rapat so ini jelah kot cara nak happykan hati dia.
selalu jugak dia call tanya ,"kakak bila nak sambung study?" ." kakak tak teringin nak sambung lagi ke? mama support"


aku bukan apa duit ni memang boleh cari, tapi mampu ke mama aku ni nak support 4 orang sekali degree dan sorang lagi yang sekolah menengah. mama aku ni nurse je. ayah aku polis.

bukan bisnessman or tansri puan sri. kami orang biasa. aku pun tak adalah terkilan sangat tak dapat sambung study ni, aku buat untuk tambah ilmu je. itu niat aku.




eh terflashback lama plak. maafkan saya

berbalik pada education fair tu

dalam banyak banyak aku tertarik dengan tawaran westminister college.Boleh skip degree terus MBA.syarat dia aku kena buat Apel dekat MQA. bayar dalam rm300 macam tu . pass exam tu aku boleh ambik MBA in Bussines . (MBA STANDS FOR MASTER IN BUSSINES)


jauh gila kan? Engineering pergi bussiness? haha tak apalah asalkan belajar. lagipun seronok gak. NO EXAM AT ALL! BASED ON ASSIGNMENT AND THESIS ONLY!


for sure assignment dia melambak gila and susah gila nak mati. class pun agak okaylah schedule dia. 
aku tengah buat pertimbangan . nak ke tak nak?


biasalah orang dewasa banyak komitmen. so apa pendapat korang?


should i go for it?



yang sedang keliru ,

Una Mn :)
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…