Skip to main content

dapur hotel, berangan dan finnick o dair





dear diary


harini satu hari aku rasa lesu penat gila . Penat sebab kena layan perangai manusia pentingkan diri

dan pening kepala sebab perut mengidam macam macam . aku mengidam nak steambot padahal baru je semalam makan steambot dekat seoul garden. ini sambil menaip ni aku menahan perasaan lapar dan teringin ni tau kalau ikutkan hati memang la aku nak sangat sangat makan steambot sekarang ni 

namun begitu aku sedar yang duit aku bukan banyak sangat sampai nak melantak steambot hari hari




susah betul, kesian bakal suami aku nanti ada isteri kuat makan

aku cadang dekat rumah sendiri nanti wajib ada dapur steambot and grill tu so nanti aku suruhlah suami aku pergi beli udang, ayam, bebanyak aku boleh buat sup ayam kalau malam malam malas nak masak kita makan steambot je.



haaa classs kan aku jah?



hahahaha jangan tak tahu selain daripada makan, berangan jugak adalah hobi aku


tapi kan apa salahnya berangan dari sekarang. aku pun teringin jugak nak bina keluarga sendiri walaupun perangai macam entah apa apa. so bakal suami, ko jangan risau perut ko confirm bahagia punya aku suka memasak, sangat rajin buat eksperimen memasak ko beli je memang siaplah makanan kat depan muka kau 



tapi wajib puji lepas tu kalau tak puji siap kau lepastu kau masaklah sendiri! hahaha


apa bendalah kau merepek ni unaaaa? HAHAHA



tak tak serious kot, aku syak rumah aku nanti port paling meriah adalah dapur. 


aku cadang dapur aku nak buat macam dapur hotel . kalau suami aku pandai masak kita lumba siapa masak paling cepat paling sedap  kahkahkah. aku kalau bab bab rupa makanan ni memang kalau aku hias nampak macam hampagas tapi aku berani jamin rasa dia sedap.



BOLEH LAHHH SEDAPLAH BAGI TEKAK AKU


hahaha


okaylah korang sembang pasal makanan ni buat aku makin lapar pulak.


gua nak masak makanan alas perut dulu ni perut dah lapar



alahai hensemnyaa hilang stress aku  XD






p/s: semoga aku dapat bakal suami beriman muka macam finnick odair XD

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…