December 15, 2015

Jangan Buruk Sangka pada tuhan, unselfish love dan cara hidup lebih gembira! :)







aku kan bila nak move on dari sesuatu. aku suka delete gambar gambar berkaitan dengan past life tersebut. menyesal? memang adalah jugak rasa menyesal tu. tapi tak banyak , sikit je la.



tapi fikir fikir balik, buat apa aku nak simpan benda benda yang menyakitkan hati sendiri?
lebih baik buang. dengan cara tu aku lagi gembira, dapat hidup normal semula .



kalau aku tengah moral down ke, semangat tak kuat ke. aku akan bukak youtube cari video michelle phan. michelle phan ni meskipun bukan islam, tapi kan dia punya positif side tu kau boleh contohi.


dia tak pernah buruk sangka pada tuhan. tak kisahlah walaupun dia christian tapi kan dia memang memandang positif pada semua perkara.



kalau benda buruk jadi pun dia masih boleh senyum,boleh yakinkan diri dia sendiri yang itu bermaksud ada something lebih baik menanti dia nanti. benda ni yang ramai MANUSIA kat dunia ni fail nak buat.

aku sebagai muslim malu jugak dengan dia. solat tapi untuk menjadi setenang dia boleh kata kalau score mustahil tu 100% markah aku 90% dah. hahaha




jadi `aku punya life goals sekarang ialah nak jadi setenang dia dan tak bersangka buruk dengan ketentuan tuhan. terimalah buruk baik takdir aku. dengan itu aku menyeru kepada readers (kalau ada), kawan kawan semua bersangka baik pada ALLAH. ko jangan jadi hamba tak bersyukur eah! babap nanti kang! biasa diaaaa ni. *tetiba*


tapi ini BUKAN bermakna aku terima bulat bulat. usaha la bebeh..


tolonglah jangan salah tafsir ayat aku kat atas ni. Terima dengan hati terbuka lepas berusaha Bermati matian bukannya suruh kau tawakkal tak usaha langsung.


hey kemon! takkan benda ni pun aku nak ajar! (jerit)


tengok aku baru nak bertenang tadi kan. ni kenapa jadi mazmumah balik ni?





p/s: crush, aku suka tengok kau happy. ALLAH, tolong happykan crush aku ye? bagi dia sebanyak banyak kebahagiaan kat dunia ni! walaupun dia bukan untuk aku AMIN :)




note : kalau suka dekat seseorang, DOAKAN dia bahagia inshaallah Allah bahagiakan diri kau sekali. macam tu baru unselfish love.aku sebenarnya dah mintak cousin aku yang dekat mekah sekarang doakan kebahagiaan dia dekat depan KAABAH. semoga segala yang terbaik jadi milik dia. Dan untuk aku pulak? segala yang terbaik dunia akhirat untuk aku, aku mintak supaya aku happy sepanjang hayat. cukup. benda tu pun dah melebihi dari segala harta dunia atas dunia ni.



Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...