Skip to main content

Jangan Buruk Sangka pada tuhan, unselfish love dan cara hidup lebih gembira! :)







aku kan bila nak move on dari sesuatu. aku suka delete gambar gambar berkaitan dengan past life tersebut. menyesal? memang adalah jugak rasa menyesal tu. tapi tak banyak , sikit je la.



tapi fikir fikir balik, buat apa aku nak simpan benda benda yang menyakitkan hati sendiri?
lebih baik buang. dengan cara tu aku lagi gembira, dapat hidup normal semula .



kalau aku tengah moral down ke, semangat tak kuat ke. aku akan bukak youtube cari video michelle phan. michelle phan ni meskipun bukan islam, tapi kan dia punya positif side tu kau boleh contohi.


dia tak pernah buruk sangka pada tuhan. tak kisahlah walaupun dia christian tapi kan dia memang memandang positif pada semua perkara.



kalau benda buruk jadi pun dia masih boleh senyum,boleh yakinkan diri dia sendiri yang itu bermaksud ada something lebih baik menanti dia nanti. benda ni yang ramai MANUSIA kat dunia ni fail nak buat.

aku sebagai muslim malu jugak dengan dia. solat tapi untuk menjadi setenang dia boleh kata kalau score mustahil tu 100% markah aku 90% dah. hahaha




jadi `aku punya life goals sekarang ialah nak jadi setenang dia dan tak bersangka buruk dengan ketentuan tuhan. terimalah buruk baik takdir aku. dengan itu aku menyeru kepada readers (kalau ada), kawan kawan semua bersangka baik pada ALLAH. ko jangan jadi hamba tak bersyukur eah! babap nanti kang! biasa diaaaa ni. *tetiba*


tapi ini BUKAN bermakna aku terima bulat bulat. usaha la bebeh..


tolonglah jangan salah tafsir ayat aku kat atas ni. Terima dengan hati terbuka lepas berusaha Bermati matian bukannya suruh kau tawakkal tak usaha langsung.


hey kemon! takkan benda ni pun aku nak ajar! (jerit)


tengok aku baru nak bertenang tadi kan. ni kenapa jadi mazmumah balik ni?





p/s: crush, aku suka tengok kau happy. ALLAH, tolong happykan crush aku ye? bagi dia sebanyak banyak kebahagiaan kat dunia ni! walaupun dia bukan untuk aku AMIN :)




note : kalau suka dekat seseorang, DOAKAN dia bahagia inshaallah Allah bahagiakan diri kau sekali. macam tu baru unselfish love.aku sebenarnya dah mintak cousin aku yang dekat mekah sekarang doakan kebahagiaan dia dekat depan KAABAH. semoga segala yang terbaik jadi milik dia. Dan untuk aku pulak? segala yang terbaik dunia akhirat untuk aku, aku mintak supaya aku happy sepanjang hayat. cukup. benda tu pun dah melebihi dari segala harta dunia atas dunia ni.



Comments

Aini Shah said…

Hi Izzati, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)
izzati husna said…
sure.. i dah email you. :)

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…