Skip to main content

job hunting lagi. kembali ke construction ke aku lepas ni?



hai korang
salam jumaat.
lagi beberapa hari je lagi aku akan meninggalkan outlet tersayang. sedih? adalah sikit.
aku rasa tempat ni banyak dah ubah aku. ubah aku jadi berani bercakap. kurangkan kadar awkward dalam diri aku ni. confident la senang cerita. banyaklah mematangkan aku. sebab responsibilty yang diberi tu kot. 



oh ya aku sekarang tengah keliru nak kembali ke cosntruction ke nak pergi bidang lain?
secara jujur pengalaman aku dengan construction boleh la. dekat 2 tahun jugak. nak kata expert tu taklah. tapi tahulah jugak sikit sikit tu.


aku tak minat construction sebenarnya . aku minat property, tapi nak masuk property susah sikit.
so pandai pandai la kan nak cari.


so here the list.


1)construction
2)sales and marketing
3)management


so 3 benda ni yang aku identify aku boleh buat. sales depend on product. aku sendiri kena yakin dengan produk tu baru boleh jual. kalau sendiri tak yakin macam mana ada orang lain nak yakin plak kan?




construction? aku kena brush up few skill, contohnya autocad,sketchup 3D.adobe .

benda benda ni penting untuk aku.


management? hurmm macam bidang kerja aku sekarang lah aku fikir 2,3 kali la jugak since aku perempuan dan bakal berkhawin entah bila maybe 2,3 tahun lagi. aku dah ada calon guys meskipun tak tahu beliau jodoh aku ke tak. beliau kata beliau tak suka aku tak ada masa di rumah.


so kena fahamlah kan?


jadinya. mana mana pun rezeki aku nanti aku redha jelah since aku pun dah gatal kaki nak travel sangat next year.


doa korang amat amatlah dialu alukan.


p/s: okay nak sambung cari kerja ni. XD


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…