Skip to main content

weigh loss journey (anggap je la macam journal)




guys, let me be clear that i am not a skinny person, not a medium size either

dulu memanglah. dulu lain. dulu berat sekitar 55-60 camtu je.sekarang ko jangan tanyalah beb


antara soalan aku dah biasa dengar dari kawan kawan lama ialah


"una kau makan apa sampai gemuk camni?"

"una kau tak teringin nak kurus ke?"

ataupun

" una kau tak takut ke bf kau lari sebab kau gemuk ni?"


of course aku insecure! gila tak. bila size size camni kau akan rasa macam nak persoalkan keikhlasan semua orang yang bertegur sapa dengan kau.kau rasa semua orang macam sampah. gila plastik . 

kau tegur aku cuma nak mintak tolong je kan? bukan kau nak berkawan betul betul kan?

haaa sampai macam tu sekali kau tahu tak aku fikir?


i hate when people make fun of me. is it wrong if i am putting up some weight under my skin?


aku sebenarnya dah banyak kali dah try diet tapi fail sebab diet aku salah. sekarang niaku diet secara long term. aku makan benda aku nak. aku belasah je semua benda sekarang.tapiiiiiiii.... berat aku tak naik.turun sikit sikit.


sebab aku balancekan dengan senaman ringkas.


aku malam malam masih je beli burger  dekat abang yang buat aku sesat haritu.



relaks je beb? tapi takadalah lepas makan terus tidur. haruslah kau berjaga .

aku kena pantang nasi sebenarnya. boleh kot. since aku pun bukan fans nasi. 




and lagi satu aku fans green tea. hari hari aku minum. guysss green tea sangat elok guys.


lagi lagi bila nafsu makan ko macam naga kepala tiga.


sila beli green tea okay? buatlah jangan malas. inshaallah. bubuh lemon sikit gula sikit. habis dia flush out semua toksik dalam badan korang gais.


tapi bersedialah untuk berebut tandas dengan manusia sekeliling. tapi seriously lepastu kau rasa puas hati gila..



walaupun aku tak kurus pun lagi kerana nafsu ku yang liar terhadap makanan tu, akan tetapi aku merasa teruja sebab .. sebenarnya secara perlahan lahan 

aku dah turun 30kg gais..


kau ingat senang ke nak kurus ni gais?


susah tau gais?



haha dah apahal aku malam ni entry nak bergais gais bagai.



k k aku chow dulu, karang tak pergi kerja plak aku esok ni.


p/s: selamat malam...... XD






Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…