Skip to main content

monday wont be blues if you...."

monday!


selalunya semua orang automatic akan malas menjelang monday..
sebab monday adalah permulaan bagi hari kerja,belajar,except
negeri-negeri yang start sunday....  would it be sunday blues???
arghhh sungguh tak match!
masa2 ni kita akan tengok budak-budak sekolah
pura -pura sakit...(macam aku buat dulu)
pening kepala la,nak pengsan la,anak tekak sakit la,
paru-paru nak lompat keluar la

macam-macam...
and yang kerja akan beli mc..
hah! terasa ke anda ni?
muka nampak bersalah dah tu....

sebenarnya bukan susah mana pun nak jadikan monday ni tak blues tau actually semua ni berpunca dari mind set .bangun pagi je dah tak ceria macam mana? hello wake up guys..... Finally it's monday!!!! yayyyy *buat buat la yay*

korang kena tipu sikit otak korang ni

" dear brain.. you know what if you always smile like this.. @______@
 you will be pretty like a princess
and  your world will turn into  wonderland.."


and your brain will say .

seriously??? "teddyuna in wonderland....?" (sila imajin dengan keterujaan tahap maksima)

and i can eat all choki-choki in this world?


" well ,u can eat all the food and sweets in this world.. and the good news is you wont' get fat!!!"



bayangkan seindah mungkin.Tengok aku sendiri telah diperdaya.. ah kau unaa memang senang diperdaya dengan makanan ! Eh biarlah sibuk je kau ni " aku bermonolog sendiri)


p/s: life is great right? So continue cheat your mind hmmmm k ;D

10 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…