Skip to main content

ini semua kenangan kita bersama =)

assalamualaikum,
harini ada lawatan MQA untuk renew kelayakan sijil diploma ni. aku sendiri tak pasti la setiap berapa sem kena renew . kolej swasta kena buat benda ni rutin. maka kawan-kawan telah menunjukkan reputasi sehabis baik mereka.haha kemain hensem  lagi mereka. perubahan drastik tahap kritikal * kritikal yang baik*.
dari kiri: afiq ,irfan,onchair,syazwan,haziq.

handsome tak kawan2 aku?
kalau nak puji silakan, diorang tak ada blog jadi mereka tak tahu.
kalau depan depan tak usah la puji. lagi2 irfan .
*mampus aku kalau dia baca*



ni gambar hari kedua lawatan MQA.mereka bff.

so ini la  penghibur kelas ni . antara mereka ni irfan paling banyak cakap
manakala onchair dengan lawak selambanya. lepas buat lawak muka selamba je. aku gelak dah setengah mati  boleh buat muka relaks. cis!.
haha



manusia yang tersenyum lebar umpama kelebaran lebuh raya karak ni
adalah qawiem ataupun nama saintifiknya que.
dia agak bijak orangnya.

sengaja aku tulis pasal mereka-mereka ni sebab tak lama lagi semua pergi jauh. entah bila nak jumpa aku pun tak tahu.banyak sangat kenangan kat kolej ni.walaupun aku nampak macam tak friendly sebenarnya aku friendly*korang diam, aku tahulah aku tak pandai buat ayat*

dan kawan kawan perempuan yang aku sayangi.. =')
seperti mereka ini.

ciklya,ain, paan


echa,wawa,kak fiza


kem ibadah 2011 (semester 5)

jamuan raya terpaksa rela (semester 5 2011)

makan-makan DDA (buka puasa)


yana dan ct =)


yang baju hijau tu kijah yang baju biru tu fyfah

sayang sayang aku =)





mesra kan? =')
kalau nak letak gambar banyak2, mungkin tak muat satu page kan?
tapi bila aku tengok gambar-gambar lama rupanya dah banyak benda yang kita buat sama-sama.
ternyata masa mencemburui kita *ayat ceramah*

kem ukur 1&2 di melaka, aktiviti mentor mantee,bbqdekat tepi batu di teluk cempedak,lawatan tapak di putra square,dinner DDA,jamuan raya terpaksa rela oleh puan jueita,makmal 1,jamuan raya kat rumah puan gee dan banyak lagi.

aku rasa korang mesti ingat masa kita kem ukur dulu,
waktu miza masih ada korang buat surprise kat dia siap baling tepung jadi zombie terus dia malam tu.
malam tu aku seronok sangat walaupun bukan birthday aku.
kemudian esok pagi kita mandi pantai ramai-ramai, tak sampai berapa minit mandi kena marah dengan orang UTM, sebab pagi tu hari last kan? ade majlis penyampaian hadiah .
dan aku juga ingat masa kem ukur dua, kita semua kena halau dari padang masa mengukur oleh budak2 kampung yang nak bola.
sikit je lagi nak siap. tuhan je yang tahu berapa bakul dosa kita dapat akibat memaki maki mereka yang mengacau kerja kita masa tu. dah la makian secara berjemaah. HAHA.


ingat waktu ni? =')

masihkah korang ingat jalan ini? =')
ni jalan kita buat ukur aras dulu.

malam bbq  =)

bbq dekat teluk cempedak =)

dah rasa macam adik beradik kan kan? biasalah kalau ada yang tergusti, tergigit, terasa, termarah terdengki. macam-macam kan kan?
sedikit sebanyak berkawan dengan korang boleh menceriakan hari hari aku yang agak suram.  kalau nampak aku tak gelak sebenarnya aku tengah gelak dalam hati.

okay kalau aku bebel lagi berkemungkinan sampai tahun depan tak habis. gambar korang banyak sangat .
nanti aku buat slide okay ? =)


p/s: friends, everytimes i missing 'us' i will read this all over again.




2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…