July 31, 2010

confusing

salam readers,
hari ni una nk tenangkan jiwa una sikit
erm perasaan  makin x tenteram bila dah nak balik kuantan
every single day i think that i should stop my study
reason?  civil not my soul!!!
PLEASE!!!
i dont know why..
every sem.. come out with new hope
hoping that i could love this course!
but the result is..am not love this course yet..
am tired of pretending everything is okay
when my mom kept asking me about my study!!!


really confusing...
una!!!! u jerk!!!!!
i hate u una!!!!
 i hate u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(sengal ark benci diri sendirI?)
ya.. whtever it is..
am ruin my future..!!!!!
pddtt!!! BOOO!!



July 29, 2010

fakta tentang teddyuna

fakta tentang teddyuna




ketika mandi menggosok gigi adalah perkara yang
terakhir una akn buat..
tabiat dari kecil




sebelum tidur una akan berangan dulu
fikirkan impian una yang belum tercapai
tabiat ni pun dari kecil lagi



bila una lapar
una xpeduli putera raja ke  bf una ke
kat depan una
una akan makan macam una makan kat umah.
haha


bila una tengok kisah cinta
yang agak2 menyentuh hati
boleyh terbawa2 dalam mimpi
terlalu menghayati
una oh una kenapalah kau macam ni?



besties una adalah laptop una
tabiat ni bermula sejak una dapat laptop
buktinya
sepanjang 2 bulan una cuti sem
1 hari pun una x miss dari on9
n hanya 2,3 kali una keluar dari pintu 
rumah 
sepanjang 2 bulan ini




una minum milo tanpa gula
bagi una milo yang pahit2 manis tu la yg paling
sedap
dah 2,3 tahun gakla tabiat una macam ni
















July 28, 2010

u should no how much i hate u

http://www.emocutez.com
okay harini una nk buat curahan hati
saya ade seorang musuh..
hehe..
kami masing2 saling membenci
tapi hipokrit kat depan buat baik
haha.. sebabnyer.. ?
sabarlah nk cerita lah ni


http://www.emocutez.com
dia yang mulakan ok?
mula2 kami berkawan
aku ok saje..
i though everything gonna be okay bila aku
dah start berkawan dgn dia
cz sebelum kami kawan ni..
kami mmng musuh bukan setakat ketat
sendat plus+++ suatu ketika dulu
dia kutuk aku.. aku hit dia balik
ibarat berbalas komen di entry
hahahttp://www.emocutez.com

betapa akrabnyanya permusuhan kami buat kn aku bosan
so aku minx maaf then kitorg jadi kwan..http://www.emocutez.com
mula2 dh jadi kwn kan..
so aku pun cm biasa la
kwn  je la sebb sbnrnya aku x pernh ader kwn rapat
haha.. tnpa aku sedar musuh ku ini kwn rapatku
haha..

ingtkn dh jadi kwn kejadian hit me back tu xder
pergh dia jadi stalker aku plak dh..http://www.emocutez.com
aku bru dpat thu
patutlah ader jer org cari pasal ngn aku
kat myspace
so terpksa la aku hide semua album gmbar di myspace..


sekarang ni..
aku dh fed up dh
haha..
sikit2 nk berlagak ngn akuhttp://www.emocutez.com
so aku pun hit la dia balik
mmng best !!!
xterkira bila dpat wat dia jeles!!!
tapi benda yg aku wat dia jeles tu betul lah aku ade
bukan rekayasa
ngeh2 kluar bahasa indonesia aku

http://www.emocutez.com
macam budak2 pun ade aku rase
''kau ade? aku ader....
teringat zamn kecik2 dulu
tapi peduli ape aku..
hehe.. sape suruh dia berlagak?


http://www.emocutez.com
mentang2 aku ni chubby
sje2 nk perli aku
weyh..***** kau tunggu eah
t aku dah kurus
xder kau dapat kutuk2 aku lagi dah
kata ku penuh semangat



http://www.emocutez.com
ku andaikan kitorg berdua
bakal hit antara satu sama lain nanti
ibarat iklan keropok moni tu



tunggu yer syang..
4 bulan jer lagi aku buktikan
for me u are nothing!!!
LOSER!!!!
















http://www.emocutez.com

apa yang saya suka ^_^

mood blogging sejak 2 menjak ni nk luahkan pasal benda2 yg una nk n minat jer
xthu kenapa.. adakah una telah  berubah?
hehehe
ok2  sila lihat di bawah sygs..


(jam jenama guess rm 450+++)
una minat sangat benda mahal2
so una akn usaha untuk dapatkan



 
skinney jeans pink mula sukakannyer



rm90
ku minat bentuk dia cntik
^_^
ku nk sangat coz senang nak pakai
pergi college nanti




perhatian gambar kat atas bukan saya ok?
saya suka warna mcm ni
cantik
bagi yang bertudung korang boleyh mix n  match dress ni
pakai inner n then pakai lah tudung
jenis inggeris style
konfirm menyerlah.
ok sygs?


lebih kurang macam ni english style.
so dress ni bukan untuk orang yang x bertudung je ok?



cantik warna pink ni..
sebab tu lah aku gila nak baju ni


hehe.. cantik kan?
hehe.. wahai kasut i`m coming!!!


p/s:sebenarnya banyak yang una nak .. nanti2 la una cerita  lagi ok?
hehe jgn slh anggp
una mmng materealistik
tapi una nak beli pakai duit sendiri tau..
sengaja nak kongsi
sebab una memang tiap2 hari fikirkannyer..

July 27, 2010

kegilaan saya(make up la syg)

semua orang ader minat begitu juga aku
hehe.. aku minat sesangat dengan  make up2
n bab2 mencantikkan diri(biasalah perempuan)
ok2 ta nak cakap banyak..
ni barangan make up dari m.a.c



gel eyeliner dari maybeline
ku memang minat sangat2 sebab senang nak pakai



lispstik clinique memang menyerlah kalau dipakai
puas hati.. n sesuai kalau nak snap picture.



make up palete ni jimat
harga dia pun rm 65 jer tak mahal
setahun pun  tahan
^_^
banyak choice
xder la setiap kali nak make up pening
jer nak pakai colour apa
semua ada



foundation m.a.c
foundation ni lembut jer pada muka..
n lagi 1 rata.
xpayah
nak pakai banyak2


olay total effect
memandangkan una dah 19 tahun
so una start berjinak2 pakai
olay ni bagusnya sebab bila kita pakai puas hati
tak kisah la mahal pun
yang penting sedap di muka






ni lipstik revlon
una tahu pasal lipstik ni dari page sorang kawan
una tengok dia pakai lipstik ni cantik
so una nak cuba
kebetulan kulit kitorang lebih kurang jer
dia surh una try
memang best pakai ni








blusher m.a.c
una pakai waarna pic.
makcik una cakap kulit una xleyh pakai warna merah
t nampak cam badut
sebab kulit una putih(putihla sgt)
una kene pakai warna pic





July 26, 2010

probs oh probs(i can`t stand anymore)

bengong bingung dengan apa yang melandahttp://www.emocutez.com
ku ambil keptusan wat tak tahu jer.
semua  org ada probs
ada yg sikit ,ada yg melambak
macam ku ini,ku pun x faham
macam jatuh ditimpa tangga dilanggar lori balak dah ni
sadis tahu x?http://www.emocutez.com
masalah yang 9 tahun lepas punya pun x settle
tambah masalah baru, dugaan2
hah knp? pelik?masalah per yg pelik sgt tu kn ?
smpai 9 tahun x settle
bukan ku aje yg menanggung tapi whole family
pasal black magic yg dihantar seseorang
untuk menghancurkan family ku ini.http://www.emocutez.com
mula2 aku tak percaya,
tapi dah berpuluh2 tempat kami berubat
semuanya cakap benda yang sama
takkan taknak percaya?
lagipun kami jumpa ustaz2 jep..
xder berasap kemenyan pun
ni bukan pasal family kecik ku ini jerp.
tapi seluruh family sebelah mama
betapa jahatnya kamu yang menghantar benda2 seperti ni
kalaulah ku ada doraemon
ku pinjm pintu sukahati pada beliau
so aku dapat cari kamu yang jahat itu(una dah start merepek)

(doraemon cuma kartun kegemaran saya xde kena mngena dalam hal ini =P)



selama 9 tahun masalah ni berlarutan,
siblings mama ada yang bergaduh(sangat kena mengena)
ada yang diduakan suami(xde kena mngena husband dia mmng gatal!!!)http://www.emocutez.com
ada yang sakit pergi jumpa doktor
doktor kata xde sakit apa2 pun
kesian makcik aku.
n yg paling x ku sngka bila ku berubat tahun lepas
ustaz tu cakap,ada orang buat aniaya kat aku
pulak dah! sebab tu aku memang xleyh masuk apa yg aku studyhttp://www.emocutez.com
ku xpaham siapa yg nk berdengki kat aku tu..
silalah insaf(saya muka x lawa,otak xpandai,keluarga x kaya)
kesian la.. sob3http://www.emocutez.com
at least klu ku x cntik tu, bagilah otak ku bijak
ku xkacau hidup kamu kn sygs?(syg la sgt)
so,kmu jgn  ganggu hidup ku ya?http://www.emocutez.com







July 25, 2010

info hangat(malay-indo part 1)

                               b.melayu                                                                  b.indonesia
      


  •                 mac (dri bi,march)                                                 maret(dri blnda''maart'')


  •                 ogos(august)                                                          agustus(augustus)


  •                 cabaran                                                                  tantangan


  •                 bercakap                                                                berbicara


  •                 kedai                                                                      toko


  •                 tiket(ticket)                                                            karcis(kaartje)


  •                 farmasi(pharmacy)                                                apotek(apotheek)


  •                 isnin                                                                        senin


  •                 restoran                                                                  rumah makan,restoran


  •                 kerana                                                                    karena


  •                 hospital                                                                   rumah sakit


  •                 zoo                                                                           kebun binatang


  •                 televisyen                                                               televisi


  •                 universiti                                                                 universitas


  •                 ibu pejabat                                                              kantor pusat


  •                 kereta                                                                      mobil/oto






*sebelum kemerdekaan malaysia.. kita juga memanggil hospital sebagai rumah sakit
*perbezaan nama bahasa antara bahasa melayu malaysia dan bahasa indonesia sejak sumpah pemuda di indonesia pada 28 oktober 1928
*bahasa indonesia adalah diasaskan daripada bahasa melayu di riau dan sedikit asas jawa dan belanda  menyebabkan bahasa indo-malay berbeza
*hakikatnya kita semua adalah satu kepulauan melayu ,moga2 perbezaan ini mengeratkan kita
bukan memecahkan.
            

 



July 24, 2010

lai lai lai lai lai lai pnggi aku si jablai?(jarang dibelai)

Waktu tamasya ke binaria
Pulang pulang ku berbadan dua
Meski tanpa restu orang tua .. sayang

Aku rela abang bawa pulang
http://www.emocutez.com







Enggak kerasa udah setahun
Si abang mulai berlagak pikun
Udah gak pernah pulang ke rumah .. sayang
Kepincut janda di pulau gebang
http://www.emocutez.com







Reff :
Lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai
Abang jarang pulang aku jarang di belai

Lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai

Abang jarang pulang aku jarang di belai

http://www.emocutez.com




Anak kita sekarang udah besar
http://www.emocutez.com
Mulai bingung kok bapaknya nyasar
http://www.emocutez.com
Kenapa bapak gak pulang pulang emak
http://www.emocutez.com
kate tetangge, emangnye enak …
http://www.emocutez.com




 
kembali ke reff








p/s:lagu ini just untuk berhibur boleyh.. tapi jgn diikut ya? haha..

July 23, 2010

4 months before new year(misi gedik santai =P)

kalau org lain letak matlamat time tahun baru jerp
aku x.. sebab kalau aku xletak matamat sekarang
entah bila aku nak berubah..
matlamat ku sempena tahun baru 4 bulan lagi


aku harap masa new year tu..
berat badan aku dah 50 kg
ku dh x snggup lagi dh menanggung berat badan ini.
hahahttp://www.emocutez.com. diam jgn gelak..


aku nak berambut pnjg..
hahahaha.
sebab ape?
 sebab aku dh bosan berambut pendek..
http://www.emocutez.com



kuruskn pipi
dri kecik pp ku mmng tmbm
ku harap kuruslah sikit si pipi ni..
http://www.emocutez.com



improve english communication
selalunya.. aku ni tulis jer tahu
nak bercakap berterabur segala grammer.
so, aku harap pasni .. aku dapat speaking dgn jayanya
http://www.emocutez.com


before new year
ku harap juga ku pndai tknik2 make up
hik9 sebab ape?
sebab nyer.. saje2 suke dh hobi aku cmtu...
yg ptng aku xkacau org kn?

http://www.emocutez.com










FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...