Skip to main content

Apa jenis kereta ni? sila jawab please please......


 
waktu-waktu senggang dan lapang aku akan tengok video-video
vlogger yang speaking english dengan harapan supaya grammar aku bertambah baik
english  bukan bahasa ibunda aku, dah terang-terang lagi berspotlight aku ni malay
bukan campuran dan sekolah rendah  dulu pun sekolah kampung sebab duduk dengan opah dan atuk jadi aku ni kategori gadis kampung la ni.
umur aku 13 baru aku duduk dengan parents aku sebabnya  opah nak pergi haji :') dey achi!!! ni nak cerita pasal ape ni melalut pasal kisah hidup kau pulak ni?  *tepuk dahi*
jadi antara vlogger yang aku suka tengok ialah jinnyboys  ENGLISH and Manglish (sebab diorang suka cakap campur), Anuar hadi , Maria Elena dan  daiyan trisha (ada 1 je video dia bercakap, yang lain semua dia menyanyi  tapi aku adore dia sebab dia agak fluent)
banyak  juga ilmu yang aku dapat ceduk , aku duduk kat rumah ni tak tahu nak speaking dengan siapa nak jadi vlogger jugak memang harapanlah  dulu masa form 4 aku ada kawan nak speaking sekarang kami sudah lost contact dia pindah tsk tsk :')
 aku adalah jugak teringin nak cakap depan laptop
pura-pura hot (ada ke camtu?) ...
 tapi selalu jadi version kak maria elena tapi dia version cute
aku punya version muka mintak kena langgar dengan lori tayar 16
blog pun malas nak update, edit video pun tak reti :O


kak maria elena buat muka pelik tapi she still looks cute :)

\
yang ni version gegadis gorgeous. 
 
 
aku amat ingin mencontohi kejayaan dia sebagai engineer disebabkan aku berada dalam bidang yang sama engineering jugak cuma aku civil engineering.
tapi next time mana tahu hatiku terbuka untuk menjadi vlogger kan?
mungkin aku akan ada banyak haters lepas tu sebab muka aku yang tak berapa nak cantik.  *gelak kat diri sendiri*

 
oh by the way , sebenarnya aku nak tanya korang ni dah alang-alang post entry ni kan.. cuba korang tengok video dekat atas
apa jenis kereta yang perempuan cantik tu guna  ya?
aku rasa jenama ford tapi aku tak tahu model ape
aku tiba- tiba berminat pada kereta tu tengok pada saat 1.02 .
 
 
 
 
sama tak ? cuba komen.. thank you.
 
 
 
 
p/s: nak tanya pasal kereta termelalut pasal kisah diri sendiri dan idola dia pulak =-='
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…