Skip to main content

REVIEW IKHLAS FROM TUDUNG PEOPLE FANS :)

beberapa hari lepas cousin aku post satu gambar , gambar mereka bertiga keluar jalan-jalan sambil makan. mata aku tiba-tiba terfokus pada tudung bella yang cantik. macam pernah tengok.. macam tudung people !!! :O online shop kegemaran beta tu! ciskek aku berkata di dalam hati. dem.. mana pulak datang mood dramatik ni?


bella yang sebelah kanan :)


tudung people korang pernah dengar nama online shop ni?
okay bagi korang yang tak tahu, ni aku nak kasitahu.
tudungpeople atau shortform nya TP adalah sejenis tudung yang sangat sesuai untuk muslimah yang suka berfesyen tetapi dalam masa yang sama ingin menutup apa yang patut ditutup (auratlah maksud dia)


sekarang ni banyak online shop yang jual tudung,pashmina dan sebagainya tapi kebanyakan shawl lebih kurang atau serupa je, ada 2,3 butik online sahaja yang mempertaruhkan shawl jenama sendiri.  salah satunya tudung people lah.


APA KELEBIHAN TUDUNG PEOPLE BERBANDING YANG LAIN?
 
 
lebar.. YA  ianya lebar,labuh dalam masa yang sama trendy.
sesuailah untuk orang-orang yang berbadan besar macam aku ni errr yang badan tak besar pun boleh pakai okeh? *sengih*,bukan ke semakin besar tudung semakin rupawan anda jadinya? tak percaya?
nanti tengok gambar eah?
 
kedua warnanya sangat cantik, apa yang anda lihat tak berbeza sangat dengan warna asal(walau setelah bias flash kamera yang terang)
 
ketiga harganya yang affordable dan berpatutan. rm30 lebih ada rm 45 ada, rm 68 ada. rm68 ni meskipun ada yang kata boleh buat makan seminggu, korang kena buka minda dan tanya kat diri sendiri, adakah satu pembaziran jika membeli sesuatu yang boleh  menutup aurat dan memberi pahala (insyaallah)? compare dengan duit tu korang buat makan pergi tengok wayang , come on .. itu cuma keseronokan sesaat, tudung ni korang boleh pakai selagi ianya masih ada dengan korang,selagi keadaannya elok . :)
 
keempat tudung ni tak jarang, material dia bagus, lembut dan sejuk, ini adalah berdasarkan review pengguna lain .pengguna mana cakap?
nah baca link link kat bawah ni tau
 
 
 
 
 
okay cukup sampai 3 pengguna, takkan nak sampai pat belas ratus pengguna aku nak letak link kan? kehkehkeh.
 
haaaaa bawah ni gambar tengok ahh :)
 

 



haaa amekauu , labuh tak? ni pesen ko lilit sampat tercekik pun masih tutup dada uolzzz. marilah mentaati suruhan agama sambil merasa gorgeous.
APA? TAK NAMPAK BELAKANG? TAK TAHU LABUH KE TIDAK?
MEH TENGOK GAMBAR BAWAH NI.






 
LABUH enough is it? (sorry gambar copy, kualiti tak elok )
 
 
okay kalau boring dengan plain meh tengok design bawah ni
 
 
 
 
ni gambar lama masa promotioon pick up services .ni version kecik sikit :)
 
ni pun dah banyak kali lilit masih lebar dan panjang kan?
ekhemmm lap sikit air liur tu , aku tahu korang ternganga tengok modelnya yang lawa daripada shawlnya kan?
actually aku pun sama, mula-mula dulu sampailah sekarang juga ternganga tengok modelnya yang seindah-indah ciptaan tuhan,sampai rasa habis satu TP nak ku beli
but my purse doesn't come with agreement  (tiada duit)
sedang menunggu sang mama baik hati belikan barang sehelai dua (senyum).
ini adalah teknik perniagaan yang baik dari tudung people.
by the way nama dia fazrina,kalau tak silap aku dia salah seorang owner TP di malaysia(kalau tak silap,kalau silap maafkan saya) sebab kalau tak silap TP juga ada cawangan di singapore.
tapi tudung people punya servis memang bagus, cousin aku sendiri tak henti-henti nak membeli. tak percaya? meh nak tunjuk apa yang dia post kat wall aku
 
 
korang-korang yang baru tahu melalui post aku ni, kalau nak beli pergi lah grab cepat, sebab stok tudung tudung people amatlah terhad dengan sale macam goreng pisang panas, harap-harap bersabar dan gigit jari macam aku ni, terlambat order stok habis! :'). aku tak sabar nak tunggu next batch dia.
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s: i'm tudung people big fans! :)
 
 
 
 
 

3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…