Skip to main content

selisih faham?

dear white,
 
semenjak dua menjak ni rasa perubahan sikap ketara pada seorang kawan.
sangat -sangat obvious. mungkin perasaan aku je kot.
 
aku semak balik segala perkataan aku pada dia.
mungkin apa yang aku cakap buat aku terasa, we used to talk everyday .
memang baru baru ni kami ade cakap-cakap selisih pendapat, tapi biasanya dia just  okay je, tak tahulah pulak kalau kat belakang dia ada cakap apa-apa .
tapi secara positifnya aku anggap tak ada apa.
 
 
secara jujur aku adalah juga terasa cuma aku abaikan saja sebabkan aku sayangkan hubungan persahabatan ni, manusia biasa pernah buat silap jadi kalau nak cari yang sempurna tu memang susah.
 
 
kadang-kadang aku rasa dicemburui walau sebenarnya tak ada apa yang boleh di cemburukan .
 
aku tak ada kereta, kerja pun tak lagi,
 
hanya kehidupan seorang penganggur biasa yang menunggu peluang untuk sambung degree. itulah status aku yang terkini.
 
 
 
 
 
adekah dia terasa offended dengan nukilan blog aku yang lepas?
honey, it's not about you... tak ada niat langsung  nak buat kau rasa terhina or rasa apa-apalah.
 
we're friends right? hopefully segala rasa irihati tak puas hati ni boleh di selesaikan.
 
dalam tempoh masa kami berkawan, setakat ni tak ada lagi yang sampaikan cerita tentang dia cakap apa-apa tentang aku. memang tak ada .
 
setiap orang ade kekurangannya ada kelebihannya, ada sisi rezeki yang ditetapkan ALLAH SWT.  okay izzati husna, your rezeki like this....
 
 
Janganlah melihat keberuntungan menjadi aku tu sebagai titik mula beriri hati, you never know what i've been through this couple months honey.
 
tak seperti yang kau fikir, hidup aku bukannya terlalu seronok , terlalu gembira tapi aku cuba nak menggembirakan diri sendiri , dengan bercakap dengan kau sedikit sebanyak aku gembira kembali.
 
pada mulanya aku abaikan
kali kedua it's okay..
kali ke tiga i'm pissed off.
 
 
you're the best friend i ever had (not to mention who)
 
you know who you are.
 
p/s : ingin selesai cara lebih matang.
 

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…