Skip to main content

ENTRY BEREMOSI : PENDATANG ASING BERPERANGAI SYAITAN.

tadi aku baca blog ben ashaari. aku tiba-tiba emosi siapa tak baca lagi, sekarang boleh pergi baca.
 
 
 

 
 
 
jujur aku rasa marah bila aku baca entry ini. rasa aura membunuh tiba-tiba muncul . my potency cannot be denied.
 
 
10 orang myanmar culik, dan rogol wanita tempatan yang sedang menunggu bas ke tempat kerja pada pukul 3 petang di subang jaya.
kejadian ni bukan berlaku di tempat gelap, dan bukan juga diwaktu malam.
diacukan parang. diculik menggunakan kereta.banyak pulak duit orang myanmar ni beli kereta kan?
 
aku sebagai kaum hawa sedang berharap kerajaan akan buat suatu undang-undang baru untuk pendatang asing. aku betul-betul benci, jijik, geram, marah dengan apa yang terjadi.kalau boleh aku nak sumbangkan idea yang tiba-tiba pop up dalam minda aku.
 
 
pendatang asing yang ambik lesen dimalaysia wajib:
 
1) buat urine test samaada bebas dadah atau sebagainya.
 
2)jika memiliki kenderaan di malaysia, sangat wajib daftar no pendaftaran di balai polis. tiap-tiap balai polis di malaysia harus ada no pendaftaran kenderaan.WAJIB.
 
3)jika meminjam atau menggunakan kenderaan atau kereta sewa orang tempatan, pemilik kenderaan wajib REKOD butir pengenalan diri, log masa pinjam .
 
4)Jika membeli dan memiliki kenderaan di malaysia, WAJIB tampal pelekat Kenderaan khas untuk foreigner.(polis boleh buat pemantauan bila-bila masa)
 
 
 
okay dan antara perkara lain yang kerajaan perlu pandang serius ialah
 
1)kuota : kurangkan jumlah masuk warga asing, jika perlukan yang baru, yang lama WAJIB dihantar pulang.
 
2)tempoh masa: tempoh masa individu tak boleh lebih 5 tahun di malaysia . TAK BOLEH!!!!
 
3)pantau : pantau segala pintu masuk ke malaysia dari negara jiran, kawalan seketat-ketatnya.
 
4)kewarganegaraan : tak boleh mintak kewarganegaraan kalau tak lebih 10 tahun tinggal di MAlAYSIA.kalau nak kewarganegaraan pun kena selidik sebabnya, kalau tak cukup kukuh sebab jangan bagi.
 
5) wujudkan cukai : wujudkan cukai untuk foreigner.
 
 
aku berharap MALAYSIA tak mengamalkan dasar buka pintu sangat-sangat.bandar KLANG aku tengok dah tak macam bandar KLANG. dah macam ibu negara negara luar. MYANMAR, BANGLADESH,INDONESIAN bersepah-sepah.tak kurang juga yang berniaga secara haram. siapa yang bagi lesen berniaga aku pun tahu.
 
hopefully DS najib buat sesuatu, sebab majoriti kaum di MALAYSIA seharusnya MELAYU ,CINA DAN INDIA, dan kaum lain di sabah sarawak bukannya kaum BANGLADESH,INDONESIAN,MYANMAR DLL.
 
 
 
 
 
p/s: i hope malaysia stay in peace.



Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…