Skip to main content

aku cuma respect ja beliau kot.

aku biarkan sahaja orang-orang yang prejudis
nak buat macam mana ?
orang tak suka kawan dengan kita.. kita tak perlulah nak terhegeh2 kawan dengan dia
actually aku ni open minded even nampak sombong
sebenarnya aku pemalu orangnya,dah tu pula bersopan santun benau ( tu tipu je )
kih8.


ono hard feeling lah, aku sudah explain banyak kali

aku tak ambil tahu hal orang sangat aku buat hal sendiri je
aku tak ada masa nak ambil tahu sitipah tu pakai baju kaler ape harini
ataupun si bedah tu keluar pergi mana
no no no(sambil geleng berkali2)
orang pun  aku tak kenal nama( yang tak rapat la)
selalunya  budak kos aku je aku kenal nama mereka
yang kos lain tu aku kenal biasanya melalui kawan
lelaki? HARAM jadah aku tak kenal mereka terbabit
kecuali yang pernah sekelas la
hehehe (gelak sopan)


aku juga tidak pernah peduli samaada si A nak kapel berapa ramai,
atau tahap playboy manakah beliau?
tak.. memang aku tak peduli


actually aku suka hidup tanpa menyibuk hal orang lain
sebab aku rasa tiadalah gunanya pada aku tidak menyebabkan aku kaya atau jatuh bankrup pun kan?

cuma yang boleh aku cakap aku hormat orang bijak pandai dan pandai jaga hati orang lain

sampai aku follow beliau yang pandai di twitter
tapi tak ade niat nak stalker hidup beliau ok
aku just respect je, bf aku pun merespect beliau sebab tu aku dengan senang2 hati follow beliau yang terbabit
walaupun aku tak pernah bercakap dengan beliau yang terbabit


hurm dan juga seorang lagi yang aku tabik la nama dia Mamat
tapi aku tak ada facebook beliau maka aku merespect dari jarak jauh la

kih8


p/s: aku tulis untuk menjelaskan keaadaan bagi mengelakkan ada yang perasan aku ingin menggedik dengan mereka padahal tiada niat lain pun, aku sedar aku dah berpunya ,banyak benda aku boleh main daripada mainkan perasaan orang sekian :)



6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…