October 26, 2011

kopi cegah kanser kulit? bagaimana kesannya dengan otak? mari baca..

selamat pagi semua,
pagi una tiba-tiba rajin maka una buka berita harian online
jadi ketahuilah bahawa una bukan main bedal je kalau nak tulis perkara sebegini




WASHINGTON: Amalam meminum kopi boleh melindungi seseorang daripada mendapat penyakit kanser kulit terutamanya di kalangan wanita. Kajian mengenainya yang dibentangkan di sebuah persidangan perubatan utama Amerika Syarikat di bandar raya Boston kelmarin menunjukkan wanita yang meminum lebih tiga cawan kopi berkafein pada setiap hari dapat mengurangkan risiko menghidap kanser kulit yang dikenali sebagai karsinoma sel basal (BCC) sebanyak 20 peratus. Kajian sama menyatakan lelaki yang mengambil kopi dalam jumlah yang sama dapat menurunkan risiko mereka mendapat BCC sebanyak sembilan peratus. "Ekoran hampir sejuta kes baru BCC dicatatkan di AS pada setiap tahun, faktor amalan harian seperti meminum kopi dapat memberi kesan besar kepada kesihatan orang ramai dalam memerangi kanser ini," kata penyelidik kajian, Fengju Song. - AFP


lebih kurang macam itula artikelnya,
sedar tak sedar kita dah banyak ditipu israel
macam-macam benda dia tipu kita
una taknak mengulas panjang tentang perkara apa yang dia tipu kita
una akan cerita on the next entry
kita selalu ditakut takutkan bahawa
orang yang minum kopi otaknya lembap,
sebab kopi banyak kaffein
tapi jika kita tengok semula orang bijak pandai dan cendiakawan mereka semuanya minum kopi.


sedapnya kalau dapat cekodok..(iklan)


jika korang tengok mana-mana cerita orang putih perasan atau tidak minuman apa yang selalu mereka minum?
ade nampak mereka minum MILO seperti mana kita setiap pagi?
ade nampak teh 0? teh tarik?
TIADA! jelas?
sebab mereka tahu minum milo waktu pagi memang baik untuk mengalas perut
tapi untuk badan?
korang akan cepat mengantuk,lesu...


nak selamat?
ikutlah cara pemakanan nabi?
nak tahu macam mana?
tunggu next entry ....


p/s: sabar ya, next entry una cerita :)






Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...