Skip to main content

perbezaan :)

selasa
harini selasa kurang indah sebab tak dapat bangun lewat
haha anak dara ape la aku ni
sebab ade kelas tambahan . bunyinye macam budak sekolah
tapi memang ade kelas tambahan design tadi >..<
malam tadi nota-nota subjek semua  pun aku dah  susun
umpama menyusun lauk di dalam pinggan
ahahaha  tak habis2 aku ni makan je kerja.
bila nak kurus tak tau.
eh korang pernah rasa macam terpelik tak. eh bukan ayat tu
maksudnya macam ni.. hurm ha.. rasa disadvantage ,rasa sedih,
rasa muram dan etc

sebab korang suka tengok seseorang tu, rasa nak kawan dengan dia tapi dia macam tak suka..
aiseyh.. >..<
pernah rasa tak?
hurm aku ni jenis suka bercakap jugak kadang2 dengan orang yang rapat

tapi bila aku  fikir balik
hurm mungkin la sebab aku ni berbeza dengan orang lain
something like mereka prejudis la
hurm tak apala mungkin aku tak layak kawan dengan mereka kot..

orang kata ,kalau orang tak suka dekat kita bersyukur la dia tunjuk
sebab kita tahu dia tak suka
better they treat me macam hell pun tak pe
sebab they give pain with the truth lebih bagus daripada comfort me with a lies.
that's doesnt make me happy pun kan kalau tahu last2 mereka tak suka kawan dengan kita.

aku memang tak suka orang hipokrit =)
kita tak boleh buat semua orang puas hati dengan kita
suka kat kita,
kita cuma boleh buat satu perkara sahaja
menghargai orang yang menghargai kita.

sekarang ni aku macam ni

smile like i never cry before, love like i never been hurt,

hurm and ya, that one more thing u should know
i'm never give people compliments  to please them
 i just say what my brain think

p/s: happy tuesday everyone ..get charmed :)
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…