Skip to main content

Fast and furious 7, TGIF kinda weekend



semalam aku ada urusan and kebetulan dekat je dengan shah alam .alang alang keluar tu dia ajak aku tengok cerita fast and furious 7 . Oleh sebab phone aku dah sedia ada application gsc , aku la yang tolong belikan tiket. actually kitorang beli tiket ni awal lagi sejak aku tahu ada urusan tu aku dah siap siap beli tiket(dia bayar aku tolong beli je).nasib baik semalam sempat haha. sebab selalunya perancangan aku ke laut. Hehehe. sampai sana dalam pukul 10.30 yelah bukan jauh sangat pun shah alam tu dengan rumah aku. settle urusan tu dalam pukul 11. terus kami jalan jalan dalam tu. memang tempat tu ibarat rumah kedua aku pun. masa aku tinggal kat sana boleh kata tiap tiap minggu pergi situ. kadang kadang waktu kerja pun lunch dekat situ.



guna ini bila anda malas nak beratur panjang. atau kesuntukan masa.
kalau masa tu boleh beratur barisan tak panjang lebih baik beratur sebab beli dekat gsc apps ada tax lebih sikit kalau 2 tiket je tak rasa sangat kalau bawak whole family 7 orang ke better awak beratur je ye? save duit! :D
 So after movie session selesai(fast and furious 7 was awesome) kami pun pergilah cari tempat makan. secara jujurnya sepanjang hidup aku aku tak pernah makan tgi. really. tak tahu nak kata aku takut ke apa? aku fikir tgi tu mahal sesangat sampai 2,3 ratus(yelah aku kan tak kerja,duit harap pada bussines part time yang tak seberapa ini yang inshallah akan usahakan menjadi mata pencarian aku sepenuhnya lepas ini) padahal harga dia standart kenny rogers or seol garden je.even cheaper than seol garden. pada pendapat aku la sebab aku makan berdua semalam kena rm76.59 inc tax. kitorang ambik meal for 2 person . rm45.90 je untuk 2 orang . sebab meal for 2 tu tak ada air kami kena tambah order untuk air. si dia ambik strawberry surpise and aku pulak ambik lemonade slushy. 



ini adalah chop house chicken . mula mula aku nak try taco tapi sebab perut aku lapar. aku ambik ini. memang tak menyesal ambik ni sebab rasa dia memang sangat sangat sedap. kira mahalpun kau bayar memang berbaloi.

herbs dia pedas menyengat tapi sedap. sesiapa belum cuba this menu is definitely worth it.cuba dulu baru tahu.:D


Meal untuk 2 orang ni apa kami dapat? 2 main and 1 appetizer.
untuk 2 main course ni kami berdua ambik meal yang sama iaitu chop house chicken .
1 appetizer dia aku pilih bruschetta.

Muka orang kekenyangan.hahaha! dia ni paling susah aku nak ambik gambar dia kalau dapat ambik pun dia buat muka. semalam angin dia baik so dapatlah
senonoh sikit gambar .
lepas je gambar ni diambik dia gelak macam orang gila. penat berlakon serious dia kata. Hahaha serious kalau banyak banyak gambar dia dalam gallery phone aku mesti gambar dia tengah gelak, blur dan sebagainya.

lepas makan kami sambung jalan jalan serata mall tu. dia nak belikan aku shawl satin ala ala mia ahmad tu. tapi semalam kitorang tak jumpa yang berkenan di hati.takpelah next week kan ada? kitorang keluar semalam sebab nak celebrate atas dia punya achievement. achievement apa? biarlah rahsia.


kepada yang tinggal berdekatan di setia alam, shah alam, klang dr azizan ada buat seminar minggu depan di setia convention centre .seminar start pukul 8 sampai 1 . boleh beli tiket sekarang. tiket untuk seorang ialah rm50 kalau anda datang bertiga anda perlu bayar rm30 per person sahaja. beli tiket sekarang di http://www.hidupluarbiasa.com/






P/s: tak sabar nak pergi seminar! :)
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…