Skip to main content

back in 16

korang pernah dengar lagu back to disember kan?
una pun pernah ni kira una ala2 taylor swift la ni*perasan*
selalu topik orang tanya,kalau masa boleh diputar kembali
apa yang ingin sekali kita ubah dalam hidup?

walaupun semua orang tahu masa tak boleh diputar kembali,orang tetap jugak nak tanya una mungkin sebab adelah sikit titik-titik penyesalan di muka una.

bukan sikit tapi BANYAK

okay back in 16 una nak ubah course yang una ambik
sekolah yang una pilih masa tu.
i was shock when i 've been there for one years
actually after 1 year una pindah teknik lain,masakan boleh catch up selaju mungkin sedangkan 1 tahun da tertinggal pelajaran.

una bukan nak buruk-burukkan  sekolah tu,tapi condition sekolah tu yang saling tak tumpah macam sekolah juvana menyebabkan una rasa ngeri,seram,sadis dan berbagai2 lagi.

peoples know,sekolah teknik memang biasa budak2 nakal,tapi kan
kalau dah sampai kategori jahat itu luar biasa bukan?

itu lah perkara yang una nak ubah
course? dulu sekolah teknik ambik mekanikal engineering.
tak kena dengan jiwa una,banyak projek,and kelihatan seperti semuanya kerja lelaki =-=' menyesal tak sudah,
actually una minat biology, impian una dulu nak jadi biotechnologist
tapi sebab kebodohan waktu form 3, una dapat 4A 4b Je PMR
which is mase tu kelas sains -penuh kat sekolah una,
perempuan nak masuk kelas tu semua nak bantai 7A keatas je.
kesian saya kan? una dapat kelas sains teknikal .jangan terkejut kalau una cakap sekolah tu sekolah harian,ada asrama biasa, tapi budak2 dari situ amat pandai2 sekali. una suka persaingan .
tapi ade incident terjadi,darah muda macam una cepat panas,
una masuk sekolah teknik tu tanpa usul periksa,
and ALLAH tunjuk, perkara ni dah menjahanamkan cita cita una


tapi tak pe ALLAH tahu apa yang terbaik untuk una,
hurm korang macam mane? ape yang korang nak ubah?


p/S: permulaan yang baik tak semestinya perlu untuk pengakhiran yang baik. 

5 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…