August 14, 2011

back in 16

korang pernah dengar lagu back to disember kan?
una pun pernah ni kira una ala2 taylor swift la ni*perasan*
selalu topik orang tanya,kalau masa boleh diputar kembali
apa yang ingin sekali kita ubah dalam hidup?

walaupun semua orang tahu masa tak boleh diputar kembali,orang tetap jugak nak tanya una mungkin sebab adelah sikit titik-titik penyesalan di muka una.

bukan sikit tapi BANYAK

okay back in 16 una nak ubah course yang una ambik
sekolah yang una pilih masa tu.
i was shock when i 've been there for one years
actually after 1 year una pindah teknik lain,masakan boleh catch up selaju mungkin sedangkan 1 tahun da tertinggal pelajaran.

una bukan nak buruk-burukkan  sekolah tu,tapi condition sekolah tu yang saling tak tumpah macam sekolah juvana menyebabkan una rasa ngeri,seram,sadis dan berbagai2 lagi.

peoples know,sekolah teknik memang biasa budak2 nakal,tapi kan
kalau dah sampai kategori jahat itu luar biasa bukan?

itu lah perkara yang una nak ubah
course? dulu sekolah teknik ambik mekanikal engineering.
tak kena dengan jiwa una,banyak projek,and kelihatan seperti semuanya kerja lelaki =-=' menyesal tak sudah,
actually una minat biology, impian una dulu nak jadi biotechnologist
tapi sebab kebodohan waktu form 3, una dapat 4A 4b Je PMR
which is mase tu kelas sains -penuh kat sekolah una,
perempuan nak masuk kelas tu semua nak bantai 7A keatas je.
kesian saya kan? una dapat kelas sains teknikal .jangan terkejut kalau una cakap sekolah tu sekolah harian,ada asrama biasa, tapi budak2 dari situ amat pandai2 sekali. una suka persaingan .
tapi ade incident terjadi,darah muda macam una cepat panas,
una masuk sekolah teknik tu tanpa usul periksa,
and ALLAH tunjuk, perkara ni dah menjahanamkan cita cita una


tapi tak pe ALLAH tahu apa yang terbaik untuk una,
hurm korang macam mane? ape yang korang nak ubah?


p/S: permulaan yang baik tak semestinya perlu untuk pengakhiran yang baik. 

Post a Comment