Skip to main content

teraniaya! penjahanam duit yang berjaya.!

tengok tajuk diatas?
una tahu hengkorang-hengkorang semua mesti nak tahu siapakah
si penjahanam itu?
well sudah terang lagi brspotlight


cik una la..:P

okay 2,3 menjak ni una dah berazam
kengkonon nyer nak ternak duit banyak sampai
patploh juta lemon
tapi oleh kerana perangai pisau cukur   shoppaholicnye yang tak pernah berubah
jadi terbenam la segala impian dan harapan palsu itu

itu semua  D U S TA!
cash out je semalam
mata dah liar-liar tengok pakwe hensem
eh bukan .. tengok barang2 peberet
*berani la aku cakap camtu,kang merajuk takde kesudahan
encik busyuk aku tu
hak8




nampak macam sikit
tapi bagi insan sengkek macam saya ni
hmm alhamdulillah la..

shimmering sheer blusher peach  from in2it ( xingat harga)
concelear pen rm7.00
yes boss (novel) rm20
eyebrow pencil (light brown)rm2
pixy natural white compact powder rm16
white eyeliner from mac rm7
blue eyeliner arace rm7

plus minus semua sekali
adalah lebih kurang rm70
murah2 je  tapi berbaloi la dapat semua ni

erm.. agak2 kalau mintak duit lagi dapat cacian sebakul dua ke eah?
haha terasa ingin membeli kasut raya yang oh-hensem tu..

=-="  berpeluh2 nak susun ayat ni
nak cakap camner eah?


una:mama  3 rat ma nak beli kasut nose ma.. boleh eh? *(muka manja kemain)*
mama: boleh.... tapi 4 flat sem ni ya?jangan kan 3 ratus 3 ribu pun boleh
una: T-T *menangis*


p/s; apekah jenis penganiayaan ini? oh sadis.. mama perli aku dekan pun tak pernah ... T-T




2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…