August 9, 2011

hey doktor,beretika sikit !

penat,letih dan tak gembira
tu la frasa yang sesuai untuk keadaan sekarang
keletihan  sedikit
kira2 pukul 1 pagi tadi una teman kawan una
bf dia masuk hospital accident motor
kesian wawa,kami kelentong pak guard  cakap sedara yang accident
arrghhh ape boleh buat,nak tak nak kena jugaklah tipu

una tak tahu nak buat ape,una dah la tak pandai pujuk orang
huuuu T-T
una pun nak menangis time tu sumpah
nasib baiklah selasa (hari ni) kami tak ada kelas
jadi bertapalah kami di wad sampai pukul 4
una memang mengantuk, 
una tidur lena kat katil sebelah
*macam una yang sakit*
tapi una fikir kalau una tak teman dia,siapa lagi nak teman?
ye la harini hari dia,esok lusa kita tak tahu hari kita .
pukul 4 pakcik(ayah fidie bf wawa) hantar kami balik

wawa risau bf dia macam hilang ingatan
mungkin effect gegaran otak sikit
tulang bahu patah,
una terkejut juga tengok yang ada doktor biasa
una nak cakap takut,una ni orang luar
kalau kecederaan luar tu nampak sikit
biasanya teruk di dalam
harap2 doktor kat kuantan ni professional sikit
 buat kerja jangan sambil lewa
nanti dah teruk baru terhegeh2 nak buat kerja.
tengok gambar motor dia tu,hancur

x tray la cepat2 ye doktor?
lagi2 bahagian kepala takut ade pendarahan dalaman
una pernah kehilangan seorang kawan
gara2 doktor yang cuai,
they say everything gonna be okay,
sikit je tu...
tengok2 ade pendarahan kat otak
and she died within 24 hours.

p/s: memang ajal maut ditangan tuhan,tapi sebagai seorang professional ,mereka harus mempunyai etika

note: saya tahulah saya kan dah ambil subjek etika :D
Post a Comment