Skip to main content

hey doktor,beretika sikit !

penat,letih dan tak gembira
tu la frasa yang sesuai untuk keadaan sekarang
keletihan  sedikit
kira2 pukul 1 pagi tadi una teman kawan una
bf dia masuk hospital accident motor
kesian wawa,kami kelentong pak guard  cakap sedara yang accident
arrghhh ape boleh buat,nak tak nak kena jugaklah tipu

una tak tahu nak buat ape,una dah la tak pandai pujuk orang
huuuu T-T
una pun nak menangis time tu sumpah
nasib baiklah selasa (hari ni) kami tak ada kelas
jadi bertapalah kami di wad sampai pukul 4
una memang mengantuk, 
una tidur lena kat katil sebelah
*macam una yang sakit*
tapi una fikir kalau una tak teman dia,siapa lagi nak teman?
ye la harini hari dia,esok lusa kita tak tahu hari kita .
pukul 4 pakcik(ayah fidie bf wawa) hantar kami balik

wawa risau bf dia macam hilang ingatan
mungkin effect gegaran otak sikit
tulang bahu patah,
una terkejut juga tengok yang ada doktor biasa
una nak cakap takut,una ni orang luar
kalau kecederaan luar tu nampak sikit
biasanya teruk di dalam
harap2 doktor kat kuantan ni professional sikit
 buat kerja jangan sambil lewa
nanti dah teruk baru terhegeh2 nak buat kerja.
tengok gambar motor dia tu,hancur

x tray la cepat2 ye doktor?
lagi2 bahagian kepala takut ade pendarahan dalaman
una pernah kehilangan seorang kawan
gara2 doktor yang cuai,
they say everything gonna be okay,
sikit je tu...
tengok2 ade pendarahan kat otak
and she died within 24 hours.

p/s: memang ajal maut ditangan tuhan,tapi sebagai seorang professional ,mereka harus mempunyai etika

note: saya tahulah saya kan dah ambil subjek etika :D
3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…