August 20, 2011

beberapa ketul tips kulit untuk semua,sesuai untuk masalah jerawat besar gajah dan kulit berminyak kalah petrol pum!

regarding to our topic today,una nak sertakan sikit beberapa tips yang tak ramai orang tahu,antara masalah kulit yang paling obvious jerawat,oily skin,wrinkle
there's no need expensive treatment,you can try this at home.

korang jangan risau,cik una amat peka kalau bab2 jaga kulit muka
semua orang nak yang terbaik tapi murah so bahan2 yang digunakan boleh kata semuanya boleh dapat di rumah anda :)

tips 1: mengurangkan kulit muka berminyak

rebuskan serai  ruapkan dimuka selama mana yang boleh
10 minit,pastikan seluruh muka kena,sejukkan muka sebentar dan lap muka dengan tisu bersih, korang akan lihat minyak2muka melekat pada tisu :)
minyak muka dikawal,and jerawat akan berkurangan.

tips 2: melembapkan kulit  supaya sentiasa berseri

betik,korang bukan sahaja boleh makan,malah korang boleh tonyoh2 kat muka sesedap rasa,biarkan sampai kering bilas dengan air suam ;)
kulit akan rasa lebih segar umpama di new york :P


tips 3: mencerahkan kulit,menyegarkan ;)

okay yang ni korang boleh tonyoh2 jugak
tomato ni amat-amat berkesan ,buat sekerap mungkin
sesiapa lepas sunburn ke you must try :)


tips 4:kulit putih berseri, buang sel kulit mati
serbuk kunyit

yogurt


campurkan yogurt dan serbuk kunyit dengan sebati,
lumurkan pada kulit muka .. kulit badan pun boleh
-beauty tips ni kebanyakan digunakan di thailand that's why diorang punya kulit cantik


additional tips
 serbuk teh juga bagus untuk kulit,lepas korang minum teh,
jangan buang lumurkan pada kulit ,serbuk teh mampu mencerahkan kulit,buang sel kulit mati
dan effect kulit merah-merahan..


p/s: if kulit korang ade alahan dengan benda2 kat atas ni jangan cuba, beauty tips ni michelle phan pun guna ;)

Post a Comment